Eelmise, 1996. aastal ilmunud inglisekeelse materjali vastu oli muusikaringkondades huvi suur, kuna Valm oli stuudios kõik pillid ise sissemänginud ning ka ise laulnud. Uuel plaadil teevad külalistena kaasa ka näiteks Lea Liitmaa ja Tiit Kikas.

1999. aastal USA-sse, Hollywoodi siirdunud multiinstrumentalist veetis ookeani taga ligi 5 aastat, tehes bändi ning püüdes sealsel muusikamaastikul kanda kinnitada koos Skandinaaviast ja Hawaiilt pärit muusikutega. Ka uuel plaadil avaldatud materjal sisaldab Valmi sõnul palju mõtteid ja ideid, mis pärit just sellest perioodist: “Paljude lugude tekstid on originaalis inglisekeelsed ning neid on kohandatud ning pandud kõlama emakeeles…” ütleb Valm.

Pärast Ameerikas veedetud aastaid pöördus mees kodumaale ning koondas stuudiosse parimad sõbrad — pillimehed. Lood salvestati “Metsatöllu” ning “Sinusoid” stuudiotes. Tõsisemat laadi, eheda ja värske rockiplaadi produtsendiks on Tarvo Valm ise.

Uuelt plaadilt on seni raadiote vahendusel kuulajateni jõudnud 4 singlit, millest värseim Tarvo Valmi ja Mart Kalveti sõnadele loodud “Taevas on silmitu”. Oma muusikukärjääri jooksul on Tarvo Valm mänginud kitarri ja klahvpille väga mitmetes ning väga erinevat muusikastiili viljelevates ansamblites nagu ToeTag, Human Ground, Blind, Jam, Misery ning Sergey Abolymov Band.

Myself & I kontsertkoosseisu kuuluvad lisaks Valmile veel trummar Meelis Kasepalu, kitarrist Silver Suu ning basskitarrist Joel Berg.