Juba paar päeva pärast kuivale maale jõudmist võib Matvere merekarust häält kuulda Pärnu suurejoonelise Tippude paraadi raames, mis toimub Vallikäärus 22. juunil ja on veefestivali Watergate peakontserdiks.

Oma viimases blogis ütleb Matvere: "Tore, läbida on jäänud veel Inglise kanal, Põhjameri, Taani väinad ja kodune Läänemeri."

Selleaastane veefestival Watergate liidab ühte mitu suurüritust, Watergate-iga samas ajavahemikus toimub Pärnus ka võidupäeva paraad, antakse üle Pärnu suvepealinna tiitel ning alustatakse Võidupäeva maratoni ja paatide Muinastule regati traditsiooniga.

Festivali põhipäeva kontsert algab Vallikääru suurel vabaõhulaval reedel, 22. juunil kell 17. Üles astub kogu eesti poppmuusika esilaevastik – Ott Lepland, Tanel Padar, Marko Matvere, Ivo Linna, Liis Lemsalu, Maarja ning Hardi Volmer koos Singer Vingeriga. Loodetavasti on tervet festivalipäeva kaunistav eesti esinejate plejaad suursuguseks sissejuhatuseks järgmisel päeval toimuvale Võidupäeva paraadile.

Kontserdipäevale on võimalik tulla küllalt tavatul moel – soodsalt kohale joostes või kõndides. Nimelt saab vahetult enne peakontserti osaleda Watergate tervisekõnnil, milles osalejad saavad pääsme poole hinnaga.

Sama päeva hommikul stardib ka Torist Võidupäeva maraton. Kuldse maratoni läbijad saavad kontserdile tasuta.

23. juunil toimub Võidupäeva paraad, mis lõppeb väikeste iseehitatud veesõidukite paraadiga Pärnu jõel, Watergate Jaburate militaarsõidukite ujuvnäitusel. Festivali lõpetab kontsert ja paadipõletamine.