Metallica kontserdi teeb eriliseks bändi poolt kasutatav uudne 360• lavalahendus, mis garanteerib vaatajaile vahetuma kontserdielamuse ning parema nähtavuse igast saali osast. Teiste kontserdipaikadega võrreldes, mida Metallica oma maailmaturnee raames väisab, on Saku Suurhall väikseim. See muudabki produktsiooni tunduvalt keerukamaks ja nii kujuneb kontserdi ettevalmistamise- ja ülesehitustöö Metallica ja ka Eesti produktsiooni tiimi jaoks tõeliseks väljakutseks, sest hiigellava võtab enda alla suure osa Saku Suurhalli põrandast.

Komplitseeriva asjaoluna lisandub ajafaktor, sest eelmisel õhtul Riias toimunud kontserdil lava ja kogu tehnika tuleb lõunanaabrite juurest kohale tuua ning Saku Suurhalli üles panna. “Saame eelnevalt ette valmistada riputussüsteemid, mis purustavad Rammsteini kontserdiga püstitatud rekordid – Saku Suurhalli lakke ja põrandale kinnitatud toetustrassidele riputatakse ligi 60 tonni tehnikat,” räägib BDG Musicu produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu ja lisab, et nii kiiresti ja nii mahukat produktsiooni ühest kontserdipaigast maha võtta ja teise üles panna ei ole veel ette tulnud, samuti on see terve tuuri kõige keerukamaks operatsiooniks.

Kontserdi produktsiooni mahtu ilmestab tehnika transpordiks vajaminevate sõidukite hulk. Kui 2006. aastal Tallinna Lauluväljakul toimunud kontserdiks toodi showks vajalik lava-, heli- ja valgustehnika kohale 10 rekkal, siis “World Magnetic Tour” sisekontserdi tehnikabaas sõidutatakse kohale 18 rekkaga.

Pea saja liikmeline Metallica produktsioonimeeskond saabub Tallinnasse tšarterlennuga. Bändiliikmed saabuvad kontserdipäeval eralennukiga ning kohapealseks transpordiks on igal bändiliikmel kasutada isiklik must linnamaastur koos autojuhiga.

Metallica annab 18. aprillil esmakordselt Eestis sisekontserdi, mis toimub bändi suurejoonelise maailmaturnee “World Magnetic Tour” raames. Samuti saab esimest korda Eestis näha 360• produktsiooni, kus lava on paigutatud Saku Suurhalli saali keskele.

Unikaalsel 360• ringlaval astuvad Metallica soojendajatena üles raskemuusika tuntud esindajad Gojira ja Fear Factory. Tegemist ongi omamoodi väikse metal-festivaliga, kus ligi 5 tunni jooksul saab näha ja kuulda kolme maailmakuulsat bändi uskumatult võimsal laval.

18. aprillil Saku Suurhallis toimuvale Metallica kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solarises ning Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas. Lisaks pehmetele klubitooli istekohtadele on müügis ka piiratud koguses seisukohti.

Metallica kontserti esitlevad Nokia ja EMT. Kontserdi sponsor on ROCK Music. Kontserdi produtsent on BDG koostöös Live Nation’i ja K2-ga.