Juba teist aastat toimub Tuska Suvilahtis, mis on korraldajate sõnul kiviviske kaugusel Helsinki kesklinnast. Selline asukoht teeb festivali külastamise äärmiselt mugavaks, aga arvestada tuleb mõne metal festivalile ebatavalise piiranguga – pillid ei tohi hüüda pärast kella 22 ja ei mingit telklaagrit Helsinki kesklinnas! Samuti on helitugevusele kehtivad “teatud” piirid ning Skandinaavia heaoluühiskonnale omaselt toimub alkoholi tarbimine festivalialal vaid aedikutes. Just aedikuteks on õige nimetada neid alasid, kus janused fännid rahunemas käivad ning oma ülikalli raha eest soetatud KOFF-i kiirustades joovad, et siis järgmise lemmiku esinemise ajaks jälle lava ette jõuda.

Festivali peaesinejateks on Megadeth, Sabaton’i, Ministry ja Lamb Of God. Megadethi õnnestub muide Eesti publikul sel suvel ka siinpoole lahte taaskord näha. Mitte vähemtuntud nimed Tuska peaesinejate kõrvale on Edguy, Trivium, Behemoth, Overkill, Animals As Leaders, Lock Up ja Textures. Korralikule festivalile kohaselt on plaanitud ka autogrammisessioonid ja kokku esineb Tuskal enam kui 50 bändi.

Kui Tuska esinejate nimekiri teeb Eesti metal muusika austajate näod kindlasti rõõmsaks, siis kahjuks on festivali aeg sattunud samale ajale Eesti selle valdkonna ühe tähtsündmusega, Hard Rock Laagriga. Ehk annab see kodumaise festivali korraldajatele võimaluse mõni Tuska artist meelitada Vana-Vigalas vahepeatust tegema. Tuska festivalipilet on päris krõbe - kolme päeva passi saab kätte alates 115 eurost ja päevapilet maksab 65 eurot. Võrreldes teiste Euroopa festivalipassidega on see aga täiesti tavapärane tase. Kodumaine metalfestival Hard Rock Laagrer müüb festivalipasse alates 32 eurost.

Eelmisel aastal esindas Eestit Tuskal Goresoerd. Tänavu Tuskal ülesastuv Metsatöll on lisaks esinenud ka maailma ühel suurimal 80 000 külastajaga metal muusika festivalil Wacken, Saksamaal. Festivali korraldaja on Finnish Metal Events, kes korraldab iga-aastaselt ka Helsinki Metal Meeting’ut ning jagab Finnish Metal Award nimelisi tunnustusi.