Korpiklaani on soome folk-metal ansambel, mis asutati 1993. aastal bändi laulja Jonne Järvelä poolt. Esimesed kümme tegutsemisaastat kandis ansambel nime Shaman ja viljeles saamikeelset folk-metalit. Koos nimevahetusega 2003. aastal muutus bändi muusika – traditsiooniline saami joig ning saami keel jäeti kõrvale ning kasutusele võeti süntesaatori asemel rahvamuusika instrumendid.

Ansambli liidri Jonne Järvelä sõnutsi on Korpiklaani looming kui „elektrikitarridega mängitav vanainimeste muusika”. Mees ise on mänginud teisteski soome folk-metal bändides, nagu näiteks Fintroll ja teinud kaasa ansamblis Angelin Tytöt. Ansambliga Korpiklaani on koostööd teinud mitmed soome veteranmuusikud.

Mitmed laulud Korpiklaani plaatidel on kirjutatud kalevalamõõdus, mis on läänemeresoome rahvaste pärimuses ja rahvalauludes kasutatav värsimõõt. See on sarnane Eesti regilaulu värsimõõdule, kuid vormilt ja stiililt vähem range. Samuti on kasutatud mitmes Korpiklaani laulus soome rahvapille, nagu näiteks kannelt.

Metsatöllu albumi "Karjajuht" esitlused toimuvad 21. märtsil kell 20.00 ja 22. märtsil kell 17.00 (vanusepiirnaguta!) klubis Rock Cafe.

Piletid kontserditele on müügil Piletilevi müügipunktides, kodulehel www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.