"Miks Jüri ei tulnud, peaksite küsima Brait Pilviku käest (Jüri mänedžer - toim.). Lõplikku tõde ei tea ka mina. Mina ei tea, kas kopter tõusis õhku ja kas taevas oli kaks pilve või mitte," sõnas Peipsi Romantika korraldaja Hannes Soosaar. "Tean seda, et mul oli kontsert kokku lepitud juba novembri alguses ning broneering kinnitatud mõlemalt poolt. Veebruaris avastasin, et samal kuupäeval esineb Jüri ka Anne Veski juubelil Kuressaares," rääkis Soosaar ning lisas, et asja selgitama asudes ei näinud laulja mänedžer kahes samal ajal toimuvad kontserdis mingit probleemi ning veel aprillis räägiti üle, et artist tuuakse helikopteriga kohale ja kõik saab lahendatud.

"Mind ei puuduta, kas esineja tuuakse kohale helikopteri, reaktiivlennuki või rulaga. Ega ka see, kas artist esineb Peterburis või Taanis või kahes kohas Eestis. Mind huvitab see, et artist esineb minu laval, nagu olen kokku leppinud," sõnas korraldaja, kelle sõnul festival õnneks kuni laupäevaõhtuse pettumiselaineni väga kenasti sujus. "Kui lapsed said teada, hakkasid nutma, vanemad vilistama," kirjeldab korraldaja teadaandele järgnenud emotsioone. “Ka Pootsmanni bändiliikmed olid kõik kohal ja said meie käest teada, et Jüri ei tule."

Nimelt selgus peaartisti lõplik puudumine, kes pidi esinema hakkama vahetult enne südaööd, vaid veerand tundi enne lavaleminekuaega. Publikule polnud paraku pakkuda muud selgitust, kui et artisti esinemine jääb ära tehnilistel põhjustel. Soosaar nimetab juhtumi tegelikuks põhjuseks aga "ülebuukimist" ehk eesti keeli ajas suur tükk Pootsmanni mänedžemendi suu lõhki. Esinemistasu Pootsmannile Soosaare sõnul enne kontserti ära ei makstud.

"Olin Pilvikuga pidevalt telefonivestluses, kes kogu aeg ütles, et täpsustab olusid. Veel poolteist-kaks tundi enne kontserti. Vahepeal ei võetud telefoni vastu ja kogu aeg lükati edasi, kuni öeldi, et ikka ei tule. Me oleks saanud programmi pikendada, aga paraku läks nii, mis on äärmiselt kahetsusväärne," sõnas Soosaar, et paraku olid halva uudise ajaks teised muusikud juba end kokku pakkinud ning nii jäi üle Pootsmanni asemel vaid pahasele rahvale lahkumise taustaks plaadilt muusikat mängida. "Olen 16 aastat kontserte korraldanud ja esimest korda juhtub nii ebameeldiv lugu. See vapustas ja kurvastas nii meid kui ka publikut. Seda on halb alla neelata, aga pidime seda tegema. Peaasi, et selline suhtumine niimoodi edasi ei lähe," märkis ta.

Kui muidu tõi Peipsi Romantika Soosaare sõnul kohale rohkesti rahvast ning lisaks kohalikele ka Tallinnast, Tartust ja saarteltki, siis laupäevaõhtune intsident toob nüüd korraldajatele kogu eelnenud ilule vaatamata hulgim kirju, milles küsitakse piletiraha tagasi. Tänase jooksul lubavad korraldajad ka ürituse sotsiaalmeediasse avaliku selgituskirja postitada.

Jüri Pootsmanni mänedžer Brait Pilvik sõnas telefonitsi, et nii nemad kui ka Peipsi Romantika korraldjad olid artisti helikopteriga transportimisest ja sellega kaasnevatest ettenägematustest täiesti teadlikud. "See risk võeti ja paraku need riskid eskaleerusid ja seetõttu jäi see kontsert ära," nentis Pootsmanni esindaja. "Kui tahta detaile avada, siis peaks kogu logistika läbi käima, aga peamiselt olid nendeks ilmastikutingimused," vastas ta küsimusele, milles riskide eskaleerumine täpsemalt seisnes.

"Tegelesime väga aktiivselt sellega, et see logistika kindlustada. Viimse hetkeni pidasime sidet piloodiga, et uurida, kas lend tuleb kõne alla või mitte. Mul on väga kahju, et selline olukord aset leidis ja näeme vaeva selle nimel, et taolisi situatsioone edaspidi ei tekiks. Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga," selgitas Pilvik.

Pilviku sõnul on artistide esinemisgraafikud nappidel suvekuudel väga tihedad, mil artistid saavad endale aasta leiva lauale tuua ning seega on artistide enda soov seda aega võimalikult hästi kasutada. Helikopteri kasutamine ühel õhtul mitmele kontserdile jõudmiseks tema kinnitusel aga siiski eriti levinud ei ole. "Üldjuhul pole see eriti kuluefektiivne vahend. Pigem on tegu harvade kordadega, kui selle ette võtame," märkis ta.

Mänedžer lisas lohutuseks, et kuigi Peipsi Romantikal jäi sedapuhku Jüri nägemata, siis juba praegu tegeldakse sellega et Jürile sealkandis peagi uus etteaste korraldada.