Rock Café laval astub Roisin üles 10-liikmelise live-bändiga.

Roisini muusiku- ja lauljakarjäär sai alguse Sheffieldi duos Moloko, mille loomingust koorusid välja tantsupõranda-hitid “Sing it Back” ja “The Time Is Now”.

Peale neljandat albumit läks duo aga lahku ja Murphy kolis Londonisse, et alustada soolokarjääri ning hakkas koos produtsent Matthew Herbertiga töötama oma esimene sooloalbumi “Ruby Blue” kallal, mille singliteks said “If We’re In Love” ja “Sow Into You”. 15. oktoobril ilmub suurplaadifirma EMI alt teine Roisini sooloplaat “Overpowered”.

Muusikakriitik Valner Valme kommenteerib: “Moloko austajate hulka kuulusin selle omanäolise futujazz/cosmicfunk/neosoul- või lihtsalt kunstiväärtusega elektroonilise popi bändi esimesest albumist “Do You Like My Tight Sweater” aastal 1995. Mul ei olnud kahju, kui Roisin ja Mark Brydon ka muusikaliselt lahku läksid, sest neljast briljantsest albumist piisas täiesti. Seda enam üllatas, et Roisin lauljana läks lahti alles oma esimesel sooloalbumil, majesteetlikul “Ruby Bluel” (2005), kus muusikaliselt aitas Matthew Herbert. Briti popmuusika sensuaalseim naishääl imaluse koefitsiendiga null. Tema peatne teine soolokas on sügise üks oodatuimaid albumeid ja mitte ainult minu jaoks.”

Praeguseks on ilmunud singel “Overpowered” — kirjutatud Murphy enda ja Seiji poolt (Bugz in the Attic), miksinud on selle Tom Elmhirst (Amy Winehouse, Röyksopp, Grace Jones). Järgneb albumi teine singel “Let Me Know” (koostöös Groove Armadaga).

Uut plaati on kirjeldatud kui segu tantsuhümnidest ja hingekeeli puudutavatest popplugudest. Kaasa lööb plaadil produtsentide-vägi: Richard X, Andy Cato (Groove Armada), Jimmy Douglass, Seji, Ill Factor ja Parrot & Dean.

Septembris valiti Roisin Murphy MTV Europe Music Awardsil Interact kategooriasse, mille nominentide hulgas ka Prince, Madonna, Justin Tumberlake, R.E.M., Depeche Mode, Muse.

value="http://www.youtube.com/v/VlFjf1pWk2c">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/VlFjf1pWk2c"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">