Monster Magnet on New Jersey bänd, mis alustas aastal 1989.
Nende esimest, 1992. aastal ilmunud täispikka plaati „Spine of God” loetakse üheks stoner-roki alustalaks ja suunanäitajaks.

Plaadile järgnes esimene video, tuur tollal alles tõusva grunge-bändiga Soundgarden ning leping plaadifirmaga.

Monster Magnet ammutab ideid 1960-ndate lõpu psühhedeeliast ja 1970-ndate kosmoseroki bändidest nagu Hawkwind ja Captain Beyond. Ka on olulisel kohal 1960-ndate koomiksid, millele võib bändi lugudest leida ka suurel hulgal viiteid. Nende muusika ongi kokteil kosmoserituaalide-aja Hawkwindist ja Black Sabbathi vaimus kitarririffidest, kuhu lisatud viimase aastakümne kiirust.

Eestis on nad esinenud Lauluväljakul koos Metallicaga aastal 1999.
Sel korral on neil aga endal soojendajad kaasas. Kontserti alustab psühhedeelne The Pilgrim Fathers Inglismaalt, kes kirjeldab enda muusikat ilukõneliselt: „See kõlab umbes nii, et avad ukse teise dimensiooni ning seal mängib üks bänd.“

Õhtu teiseks esinejaks on stoner-maailmas nimekast Palm Desert ringkonnast pärit ning mitmete populaarsete arvutimängude nagu Tony Hawk’s Pro Skater 4, NHL2K7 ja Tony Hawk’s Underground 2, soundtrack’idega tuntust kogunud Nebula Ühendriikidest, kelle üks alustajaliikmetest Eddie Glass on kuulunud ka Eestis esinenud Fu Manchu ridadesse.

Piletimüük algab neljapäeval, 28. augustil kell 10:00 Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

value="http://www.youtube.com/v/d6iPi2aauu0">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/d6iPi2aauu0"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">