Festivali peaesinejaks on populaarne Soome alternatiivbluusi lipulaev Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, kes astuvad laupäeval üles koos Soome slaidkitarri-duoga Devil Box. Põhjanaabrite juurest on tulemas veel vanakooli rütmibluusi viljelev Famous Boogiemen, kes esitleb reedel oma värsket albumit "You Don't Love Me", millel lööb kaasa ka 1960tel Albert Järvineniga Soome esimese bluusibändi HARP asutanud suupillimängija Sonny Boy Magnusson.

Teine reedeõhtune bänd on klassikalist bluusrocki mängiv Eesti/Austraalia koosseis The Rude Grooves. Neljapäevase kava eest vastutavad psühhedeelselt svingiv Andres Roots Roundabout ning Eurovisiooni-staarist sõnameister Aapo Ilves, festivali avapäeval aga pakuvad maalähedast kuulamist bluusi eestikeelse luulesõnaga siduv Rääma Blue ja soome-rocki mõjudega kantribluusi esitav MOduo.

Festivali korraldajaks on Toompeal asuv vana Luscher&Matiesen Veinitehas,1910 (www.matiesen.ee). Ugriblues Festival on osa terve suve vältavast suveprogrammist " LUSTID 2012" (www.lustid.ee). Festivali kavaga saab tutvuda aadressil Lustid kodulehel või http://www.facebook.com/ugriblues .

Kontserdid algavad kõigil päevadel kell 19.00 ning on külastajatele TASUTA.