Rahvusvaheline bluusifestival Augustibluus toimub sel aastal juba 18. korda.
Kokku toimub festivali raames enam kui 20 kontserti ning erinevatel lavadel on üles astumas artiste ja ansambleid vähemalt kümnest riigist.

Esinejaterivi tipus särab sel aastal Kirk Fletcheri nimi. Tegemist on bluusimaailma A-kategooria artistiga, kes esineb maailma bluusifestivalidel peaesineja staatuses.
Kirk Fletcherit (35) peetakse noorema põlvkonna maailma parimaks bluuskitarristiks, kes on nõutud külaline oma valdkonna muusikute albumitel ja kontserttuuridel. Lisaks on Fletcher kriitikute poolt tänapäeva kaalukaimaks bluusbändiks nimetatud The Mannish Boys liige.

Kirk Fletcher ei esine oma sooloprojektiga kuigi sageli ning seetõttu võib tema esinemist Augustibluusil pidada harukordseks sündmuseks.

Osta piletid SIIT!

Väliskülalisi on Augustibluusile saabumas ka põhjamaadest - Copenhagen Blues Quartet on näiteks Taani ja Norra kaalukaimatest bluusmuusikutest koosnev ühisprojekt. Jo' Buddy & Down Home King III on aga korduvalt Soome parimaks bluusi bändiks tituleeritud stiilne duo, mis mängib alternatiivse käsitlusega delta bluusi.

Hispaaniat esindab festivalil Peter Gun, keda soovitas varem Haapsalus esinenud maailmakuulus pianist Gene Taylor. Soovitaja sõnul on Peter Gun mees, kes tunneb bluusi paremini kui paljud tema Ameerika ametivennad.

Eesti esinejatest tasub esile tuua eriprojekti Estonian Dream Boogie Woogie Band, mille koosseisus teevad kaasa Ivo Linna, Tanel Padar, Freddy Tomingas, Laur Joamets, Andres Joamets, Leo Suurtee, Ilja Sharapov, Olavi Oismann ning klaverivirtuoosid Margus Kappel ja Andu Kõiv. Projekt keskendub boogie woogie'le, mis on valdavalt klaveril baseeruv hoogne bluusistiil.

Tõnis Mägi esitab Augustibluusil paremiku oma bluusiga seotud loomingust. Projektis on kaastegev Otsakooli Big Band Siim Aimla juhatusel. Vaigla Bros - nimeline kollektiiv toob lavale Raul ja Robert Vaigla ning Kaire Vilgatsi. Raul Vaigla sõnul on tegemist projektiga, mis pakub muusikat Jimi Hendrixist Vaiglani.

Esinemislepingud on sõlmimisel veel mitmete suurepäraste artistidega, kellest antakse teada esimesel võimalusel festivali kodulehel.