"Mäletan, et 90ndatel, kui oli minu noorus- ja kooliaeg, oli üks minu lemmikplaate George Michaeli “Older”. George Michael oli üldse üks nendest meesartistidest, keda kuulasin päris palju, sest ta oli ülihea vokalist. Mäletan, et tollal olid popid MTV “Unplugged” kontserdid, millest üks kõige kiftimaid ja vingemaid, millest tehti ka plaat, oli tema oma. Sellest jäi mulle kustumatu mulje – mismoodi saab üldse live'i teha, kuidas see asi kokku kõlab, kuidas bäkid kõlavad. Teine, mis meelde on jäänud, oli Freddie Mercury mälestuskontsert, mida koos vanematega vaatasin. See oli tohutu sündmus, mida kandis üle ka Soome televisioon. Kõik tolle aja suured staarid olid koos ja ainukene, kes suutis Queeni lood vingelt ära laulda, oli George Michael – teised olid suhteliselt hädas ikka nende lugudega. Ta oli tõesti supervokalist, väga andekas ja ülimusikaalne. Supermuusik!"

Toome nendib, et noore lauljana sai ta isegi George Michaelilt n-ö laulukoolitust: “Jaa, ma proovisiin tema lugusid järgi laulda kooiajal küll. Olen isegi mingil esinemisel tema MTV “Unplugged” lugusid isegi esitanud, kuna see jättis mulle suure ja sügava mulje. Eks ta muidugi oli mulle kui noorele lauljahakatisele eeskujuks, sest selliseid meeslauljaud, kes nii hästi laivis laulaks, nii puhtalt ja musikaalselt, ei ole palju."

Popikooni eraeluga aga, mis oli kirev, paheline ning täis armuseiklusi ja meelemürke, Koit Toome mehe muusikaga võrreldes kuigivõrd kursis ei olnud. “Ega ju 90ndatel polnud portaale ja juutuube ja mingeid gossipeid ei tulnud iga päev sisse uksest ja aknast. Me teadsime põhiliselt seda, kui palju tema muusikat lasti telekas või raadios. Aga ega see mind väga ei huvitanud ka. Eks ma mingeid asju ikka tean – mingeid intsidente, millest näiteks see “Outside’i" lugu ja video tulid, sest mõned asjad ikka jõudsid ajakirjandusse. Ega tal ilmselt kerge ja lihtne elu ei olnud. Eks ta oli selline mõnes mõttes vastuoluline tüüp,” leiab muusik.

George Michaeli karjääri puhul hindab Toome parimaks tema hiilgeaegu ehk 80ndaid ja 90ndaid, kuid leiab, et ka veel 2000ndad oli muusiku loomingus kift aeg. “Ikkagi mitu aastakümmet nii viljakalt muusikat teha… Tõesti palju head muusikat ja kifte esinemisi. Kuigi viimane periood oli tema karjäär juba kustunud ning lisaks kõik need probleemid plaadifirmaga,” tunnustab laulja lahkunud legendi suurt muusikalist pärandit.

Legendi loomingust lemmiklugu välja valida on Toome meelest väga raske ülesanne. “Täitsa kindlalt oskan öelda tema lemmiku live-etteste, mis on minu jaoks täiesti ideaalne. See oli tema MTV live’ilt ja kandis pealkirja “I Can’t Make You Love Me”, mis on ühe kantriloo tema versioon. Minu jaoks on see täiesti perfektne esitus, lihtsalt super."