Tänavune värskekõlalistele ja aktuaalsetele Eesti artistidele keskendunud programm jaguneb kahele päevale. Laupäeval, 19. juulil astuvad Tallinn Music Weeki laval üles pärimusmuusika piire hoogsalt nihutav Trad. Attack!, Noortebänd 2013 finalist, džässi- ja folgisugemetega indie-popi punt Wilhelm ning äsja uue albumi eelmaitse-singli „Tagurpidi vaal” üllitanud Marten Kuningas.

Pühapäeval, 20. juulil esindavad Eestit hinnatud kitarrist ja helivõlur Argo Vals, Eesti Muusikaauhindadel aasta alternatiivalbumi autoriks tituleeritud elektrosouli artist Kali Briis ning psühhedeelse roki jõujaam Three Leg Dog.

Lisaks astuvad festivalil, täpsemalt I Love You plaadifirma ja muusikaklubi laval üles Eesti bändid Junk Riot, Frankie Animal, Tallinn Daggers ja The Sinclair Sinclair.

Terve festivali vältel saab Eesti artistide muusikat ja fännikraami soetada festivali peatänava ääres, Positivuse infopunkti kõrval asuvast Tallinn Music Weeki staabist, kus, nagu juba heaks tavaks saanud, kõlab katkematult värske Eesti muusika ning üles astuvad akustiliste kontsertide ja DJ-settidega festivalibändid ja muusikategelased.

Tänaseks on Positivus festival Baltiriikide suurim ja olulisim suvine muusika- ja kunstifestival, mida külastavad lisaks lätlastele endile ka Eesti, Leedu, Soome ja Venemaa muusikasõbrad. Eelmisel aastal külastas festivali ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Lisaks TMW ja Positivuse aastatepikkusele tihedale koostööle on täna loomulikuks muusikaelu osaks ka Eesti muusikute tihedad kontserttuurid Läti klubidesse ja muusikasündmustele ning vastupidi.
Positivus festival kestab tänavu kolm päeva – 18.-20. juulini. Festivali nimekaimate esinejate seas on sel aastal Kraftwerk, Bastille, Elbow, The Kooks, Ellie Goulding, Temples, Laura Mvula, Anna Calvi, The 1975 jpt.

Festivalipass maksab hetkel 57 eurot, koos telkimisega 63 eurot. Piletid on saadaval Piletilevis ning Ticketpros ja Positivus festivali kodulehel www.positivusfestival.com.

Eesti muusikat ja Eesti riiki aitab Lätis tutvustada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Eesti Turismiarenduskeskus.