Kodumaise teraviku moodustavad Metsatöll, Winny Puhh, Tharaphita, Nevesis ja paljud teised. Behemoth on hetkel ekstreem-metali üks tuntumaid nimesid, kelle kunstipärased videod koguvad YouTube'is miljoneid vaatamisi ja kelle armutu lavashow hoiab fänne enda kütkes esimesest avapaugust viimase akordini. Phil Anselmo on metalisõprade seas aga absoluutne legend - müünud Panteraga kümneid miljoneid plaate ja tegutsenud aktiivselt tänaseni paljudes kõrgelt hinnatud projektides, nagu Down ja Superjoint Ritual.

"Rõõm on nii mainekate välismaiste nimede üle, kuid paljuski on tänavune aasta ka Eesti bändide triumf," kinnitab festivali peakorraldaja Kaido Haavandi. "Paljud kõvad tegijad on just plaadi välja saanud või olnud muidu erakordselt aktiivsed ja kui päris aus olla, oleks tahtnud püstitada veel ühe lava, kuhu mahuksid ka kõik seekord ruumipuudusel välja jäänud bändid."

13. korda Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager on ainus nii pikalt järjestikku tegutsenud rokile ja metalile pühendunud festival, mis omab ka rahvusvahelist mõõdet. Üritust iseloomustab lojaalne kuulajaskond ja äärmiselt sõbralik atmosfäär, millele aitab kaasa ka looduskaunis ürgne jõekäär, kus kontserdid aset leiavad. Varem on Vana-Vigalast läbi astunud sellised maailmanimed, nagu Testament USAst, Napalm Death, My Dying Bride Inglismaalt, Soilwork ja Katatonia Rootsist, Satyricon Norrast ja paljud teised.

Kohale võib tulla juba neljapäeval ja käia väikestviisi eelpeoks kujunenud Läburindil. Kindlasti soovitaks teha tiiru peale ka ümberkaudsetele vaatamisväärsustele. Kõigest täpsemini meie koduleheküljel!" Piletid Hard Rock Laagrisse on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades. Soodsamaid fännipasse müüvad Tallinnas klubid Woodstock ja Tapper ning Tartus ja Pärnus kauplused Muusik. Vaata Hard Rock Laagri kodulehte ja uuri Piletilevi linki.

Behemoth "Blow Your Trumpets Gabriel"

Phil Anselmo and The Illegals "Bedridden"
Alcest "Opale"