Festivalil esinevad Hedvig Hanson ja Andre Maaker Trio, Pii, IHM Trio, Sigmund, X-Panda, UMA, Kadri Voorand Trio ja Real Quartet. Festivali üks idee on anda ka Tartu andekatele noortele võimalus esitada oma loomingut laiemale kuulajaskonnale.

"IDeeJazz festivali kava on väga hea ja isegi maksimaalne, teades noore festivali võimalusi," märkis IDeeJazzi Festivali patroon Lembit Saarsalu. "Usun, et see festival jääb kestma. Viimasest Rainbow Jazzist on juba kolm aastat möödas ja mulle meeldib, et Tartus on noori ja väsimatuid inimesi, kellele meeldib see muusika, kes on südamega asja juures. Jazziga ongi ju nii, et alati on inimesi, kes armastavad ja vajavad seda muusikat, kelle hinge see puudutab. Toonitan, et hing on see, mida viimasel ajal ei märka enam sageli. Aga jazz on alati seda märganud ja väga osavõtlikult ning ausalt hinge puudutanud, see on olnud alati puhas muusika, südamest südamesse."

“IDeeJazz, mida võiks nimetada ka kunagise Rainbow Jazzi mantlipärijaks, kannab olulist rolli Eesti muusikakultuuri ruumis, midagi sarnast pole toimumas ei Tartus ega ka Lõuna-Eestis. Festival kestab 3 päeva ja sel, 2011. Aastal, esineb IDeeJazzil 8 muusikalist koosseisu," rääkis IDeeJazz festivali peakorraldaja, muusik Oleg Pissarenko. "Igal festivalipäeval toimuvad ka "IDeeJazz Ekstrad", mis on seotud kokanduse, maalikunsti ja audiovisuaalse kunstiga. Põnevust lisab AHHAA Keskuse teadusteater.”

"Värskete ideede laval kõlab omanäoline, julge, värske ja rütmipõhine intelligentne muusika. Ava- ja pealaval saab kuulata traditsioonilist ja kammerlikku jazzi ning inspireerivate mõtetega heakõlalist muusikat,” rääkis Oleg Pissarenko. "Tartu kui heade mõtete linn on parim paik ideedest küllastunud loomingu esitamiseks ja kuulamiseks. Sõna "Jazz" tähistab festivali kontekstis mitte niivõrd stiili selle kitsalt traditsioonilises mõttes vaid pigem loomingulist eluviisi ja hoiakut, nii muusiku kui ka kuulaja seisukohast. Ideest kantud muusika on alati ülesehitav, see tähendabki “positiivse laenguga”.”

Esimene IDeeJazz Festival (www.ideejazz.ee) toimub 3. – 5. novembrini 2011 mitmes Tartu kontserdipaigas: Tartu Jazzklubis Vilde Lokaalis (kus toimuvad iganädalaselt Tartu Jazzklubi üritused), klubis Kink Konk (endine Plink Plonk) ja Athena Keskuse mitmes saalis. Piletid on eelmüügis saadaval Piletilevi müügipunktides ja veebilehel ning restoranis "Volga" (Küütri 1, Tartu) ning enne kontsertide algust kohapeal.