„Me oleme väga oodanud võimalust esineda meie Eesti ja Baltikumi fännide ees,” kommenteeris Von Hertzen Brothersi solist Mikko von Hertzen. „Oleme väga põnevil ja õnnelikud seilama üle lahe et esineda Õllesummeril,” lisas Virpi Immonen.

Harwall Original ala paikneb merepoolsel festivali alal ja katab 3000 ruutmeetri suurust territooriumi. Lisaks muusikale on alal nii söögi- kui joogikohad ning muud atraktsioonid.

Mitmete eri muusikastiilidega lavade traditsioon sai alguse 22 aastat tagasi esimesel Õllesummeril. Esmakordselt mainiti Õllesummeri nime aga 25 aastat tagasi, kui toimus Riho Rõõmuse ja Vanaviisi üle-Eestiline õlle- ja rahvalike laulude turnee. Alates 1994. aastast korraldab festivali Meediaekspress ning 1996. aastast toimub Õllesummer järjepidevalt Tallinna Lauluväljakul.

Õllesummeri kaheksal laval esinevad sel aastal kokku ligi sada artisti. Suurimad välismaised artistid on 1. juulil esinev Placebo ja 4. juulil The Cardigans. 2. juulil esineb festivali pealaval vene supertäht Nyusha.