"Raudmehe rännakud" viib meid 40 aastat tagasi alustanud andeka ja armastatud muusiku Gunnar Grapsi loomingu juurde. Ühena meie säravamatest artistidest oli Graps oma pika muusikukarjääri jooksul alati otsiv, eksperimenteeriv ja ülimalt karismaatiline helilooja, interpreet ning showmees.

Reedel, 10. juulil toimuval kontserdil esitavad meie tuntud muusikud austusavaldusena Eesti rokilegendile tema parimaid palu läbi nelja aastakümne. Grapsi hittidega astuvad lavale Riho Sibul, Hendrik Sal-Saller ja Smilers, Hardi Volmer, Tanel Padar & The Sun, Jaagup Kreem, Gerli Padar, Sven Varkel ja Metsatöll.

"See on vinge algatus. Gunnari muusika kütab edasi ja varieerub eesti supermuusikute tõlgenduses. Tõotab tulla paljulubav õhtu tema muusika gurmaanidele," ütles rokilegendi vanem poeg Jan-Joonas Graps-Grafs.

"Olen Gunnariga, kui sõbra ja vanema kolleegiga kokku puutunud mitmel erineval eluetapil," ütles üks kontserdi solistidest Hendrik Sal-Saller. "Ta on erilise tähendusega olnud mulle juba sellest ajast, kui ma punkbändi tegin. Kontserdil esitan ma muuhulgas ka loo “Valgus”, mida me oleme koos Gunnariga mitmel korral laulnud, viimati meie akustilise DVD salvestusel," lisas Sal-Saller.

Kontserdi muusikalised seaded on teinud Tomi Rahula ja Ülo Krigul. Saatebändi põhiliikmed on ansambli The Sun liikmed.

Gunnar Graps oli Eesti üks andekamaid trummareid ning kontserdi lõpp kulmineerub The Suni, Metsatöllu, Terminaatori ja Smilersi trummarite ühise esinemisega.

Õllesummeri sooduspiletid on müügis Piletilevi müügipunktides ja Statoilis üle Eesti hinnaga 150 krooni (ühepäeva pilet) ja 450 krooni (festivali pass).