Sel reedel ja laupäeval Haapsalus toimuva Augustibluusi avapeod peetakse neljapäeva õhtul Tallinna džässiklubis Philly Joe's, lavale astub seal The Natural Culture Austraaliast, ning Kochi Aidas, kus esineb USA lauljatar Candye Kane. Mõlema esineja etteastet on võimalik nautida ka reede õhtul festivali pealaval Haapsalu Piiskopilinnuses.

Seekordse Augustibluusi külastajaid ootab festivali infopunktis ning mitmetes kauplustes ja toitlustuskohtades tasuta festivali erileht, mis sisaldab linnakaarti, esinejate tutvustusi, ajakava ning muud festivaliga seonduvat informatsiooni. Viies söögikohas pakutakse festivali ajal festivali eriroogasid, mis kannavad ka bluusihõngulisi nimesid nagu “Poissmehe bluus”, “New Orleans”, “Bluesberry Duck”, “Pluusita notsu” ja “The Loop”.

Mõlemal ööl kell 1, pärast pealava programmi lõppu, väljuvad Haapsalu Piiskopilinnuse värava esisest parklast festivali eribussid Tallinna. Ööbussi piletid on müügil festivali infopunktis piiskopilinnuse peaväravas. Infopunkt on avatud reedel alates kella 12-st ning laupäeval kella 10-st. Kui pealinlastel on võimalik ööseks koju pöörduda, siis Haapsalus öömaja leidmiseks on korraldajatel anda ka vihjeid: "Haapsallu lisandub igal aastal mitmeid kodumajutust pakkuvaid paiku ning kui hotellide broneeringu süsteemid näitavad, et kõik kohad välja müüdud, tasuks proovida ka rahvusvahelist lehekülge booking.com, kus veel eilse õhtu seisuga mitmes majutuspaigas paar tuba alles olid," ütles festivali korraldaja Indrek Ditmann.

Suur huvi on ka festivali T-särkide vastu, mis sel korral valmistatud üle Eesti kokku kogutud vähekasutatud särkidest. Kõik särgid on nüüdseks pestud ja korrastatud, neile on õmmeldud Augustibluusi logotikandid ning need ootavad reedel ja laupäeval uusi omanikke Haapsalu piiskopilinnuse õuel asuvas festivali T-särgi poes. Kuna seekordsed särgid on ainulaadsed ning täpselt ühesuguseid särke leida on pea võimatu, on kõik särgid välja pandud eraldi riidepuudele, et nendega lihtsam tutvuda oleks.

Augustibluusi korraldajate sõnul on piletimüük kulgenud samas rütmis eelmise aastaga, mil festivali külastas 12 000 inimest. “Augustibluusi programmis muudatusi ette näha ei ole, vaid Merca & Jääknähud olime sunnitud viimasel hetkel ühe bändimehe haigestumise tõttu asendama noore ja vihase psühhedeelse blues-rocki trioga The Queen Of Spades,” ütles festivali programmijuht Raul Ukareda.

31. juulil ja 1. augustil Haapsalus toimuva bluusifestivali peaesinejad on Eric Claptoni bändi pikaaegne kitarrist Andy Fairweather Low ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvad festivalile Boney Fields ja Candye Kane. Festivali kodumaine eriprojekt on sel korral pühendatud hiljuti meie seast lahkunud legendaarse B.B. Kingi mälestuseks. Solistidena teevad seal kaasa Evelin Võigemast, Jan Uuspõld, Kristjan Kannukene ja Emil Rutiku, saatebändi moodustavad peamiselt ansambli Compromise Blue liikmed. Kokku toimub festivali kaheksal laval kahe ööpäeva jooksul 30 kontserti. Kõikide esinejate tutvustused ja muusikanäited, ajakava ja piletiinfo leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee

Augustibluusi passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevis ja kohapeal. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik osta Haapsalus vahetult enne algust.