MINAS on Buenos Aires’est (Argentiinast) pärit rockbänd, mis tuuritab hetkel Põhja-Euroopas. MINAS on saavutanud suurt populaarsust Rootsis, kus bändi lood on olnud MyDebaser muusikaportaali mängulistide tipus.

Tallinnasse tuleb MINAS esinema esmakordselt.MINAS loodi 2008. aastal Buenos Aireses, Argentiinas. Bändi muusika on segu klassikalisest ja modernsest rockist ja pungist, mõjutatuna ka funkist ja ska’st ( http://soundcloud.com/minas-3/year-zero ).

Lisaks saabuvad Toompeale ka kaks diskorit Argentiinast, kes keerutavad plaate enne ja pärast MINAS-e kontserte. DJ Calavera muusika on segu 80ndatate rockist, pungist ja surf-muusikast. DJ QUE ES 21 mängib New Discot.

Kontserdid on osa terve suve kestvast vabaõhuürituste sarjast Lustid (www.lustid.ee). Sündmuste korraldajaks on Toompeal tegutsev veiniettevõtte Luscher&Matiesen. Korraldaja eesmärgiks on elavdada Toompea piirkonda ning tuua Eesti inimene nn. turistipiirkonda. Kohtuotsa vaateplatvormil korraldataksegi elava muusika kontserte peaaegu igal õhtul. Selle suve suursündmuseks on 1.-4. augustil korraldatav bluusifestival "Ugriblues" ( http://www.facebook.com/ugriblues ). Kõik kontserdid ja festivalid on külalistele tasuta.