Esialgsest I Love You lava esinejatenimekirjast leiab Läti rokk-legendi Inokentijs Mārpls, veidi pehmemat rokki viljeleva bändi Laika Suns ning alternatiivsed indie-rokkarid ansamblist Momend. Eestit esindavad ILY laval Galvanic Elephants ning süntpopi bänd Zebra Island. Rahvusvahelisust lisavad Valgevene kooslus Super Besse ja Rootsi indie-rokk kvartett The Bongo Club.

Kui Inokentijs Mārpls juba ei eksisteeriks, tuleks nad välja mõelda. Läti underground-skeene poleks viimased 30 aastat nendeta pooltki nii värvikas olnud. Punk-rokk-legendina on bänd iga ürituse keskpunktiks ning laeb publiku energiaga, vürtsitades oma tihtipeale ühiskonnakriitilisi tekste metsikute kitarri-saundidega.

Momend on tõusev täht nii kodumaal Lätis kui ka piiride taga, peamiselt tänu viimseni lihvitud muusikalistele nüanssidele ning relvitukstegevale aususele. Nende unikaalne kõla pärineb folkmuusikast ning areneb pidevalt, lisades kerge roki elemente, mis muudab tulemuse mitmedimensiooniliseks. Igal noodil nende muusikas on tähendus.

Intensiivne rock’n’roll, mis on kirjutatud avatud hingega – see on Laika Sunsi muusikaline trump. Bändis löövad kaasa professionaalsed muusikud, kel kõigil on korralik kogemustepagas erinevate projektidega töötamisest ning selle kooslusega saavad nad ellu viia ka kõige hulljulgemad ideed. Laika Suns toob oma kindlameelsete kitarririffide ja dünaamiliste meloodiatega publikule rõõmu igal pool.

Lootustandev Eesti bänd Galvanic Elephants kombineerib edukalt roki, popi ja elektroonika rütme ja elemente juba alates 2010. aastast. Nüüd katsetavad nad eksperimentide ja helidega, mis haaravad kaasa järjest rohkem publikut. Taltsutamatu iseloom, vabadus ning ideedeküllus aitavad pakkuda kuulajaile unustamatuid emotsioone.

Värvikad vokaalid, unistavad meloodiad ning mitmekihilised sündi-introd ja mõnusad biidid – need on märksõnad, millega iseloomustada Eesti sünt-popi bändi Zebra Island. 80ndatele iseloomulikud jooned ning samas absoluutne värskus loovad bändile omase kõla ning Zebra Island viib publiku oma ülesastumisega täiesti teise maailma.

Super Besse on bänd Valgevene pealinnast Minskist ning nad on valinud oma nime Prantsusmaal asuva puhkekeskuse järgi. Nad tõestavad, et post-punk-rokk on võimeline ellu jääma, kui seda õigete elementidega kombineerida. Tulemuseks on miski, mis kõlab veidi sarnaselt Joy Divisioniga. Pungi-aegne melanhoolia on küll läinud, aga Super Besse pakub siiski võimalust mõelda aegadele mil muru oli rohelisem ning muusika kõlas taltsutamatult. Super Besse on vägagi veenev live-esineja ning raske on tantsimist lõpetada enne kui kõlab viimane noot.

Tõelise rock’n’rolli jaoks on vaja usku sellesse, mida teed, üsna häid instrumente, karismat ning võimekust oma mõtteid muusikasse valada. See kõik on olemas Rootsi bändil The Bongo Club. Nende energilised, kohati ka agressiivsed ja samas rõõmsad meloodiad pandi debüütalbumile 2015. aasta kevadel ning The Bongo Club on rohkem kui valmis neid rahvaga jagama.

Positivus Festival toimub Salacgrivas, Lätis, 17.-19. juulil ning pakub suurepärast kooslust kvaliteetmuusikast ning metsikutest pidudest. Festivalil esinevad lisaks eelpoolmainitutele ka Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Placebo, Kasabian, St.Vincent, Basement Jaxx, Tom Odell, Jungle, Charli XCX, Lamb, Everything Everything, Fenech-Soler, Jack Garratt, Ewert and The Two Dragons, The Sound Poets, Kate Boy, King Gizzard & The Lizard Wizard, Triana Park, Max Jury ning Soak. Esinejatenimekiri täieneb peagi.

Festivali põhipartner on Lattelecom, toetavad Nordea ja Tuborg.

Piletid on saadaval Piletilevis ja Positivuse kodulehel www.positivusfestival.com. Festivalipassi hind on hetkel EUR 65.00, koos telkimisega EUR 71.00. Ühepäevapiletid on saadaval hinnaga EUR 35.00.