Imagine Dragons on hittsinglitega “Radioactive” ja “It’s Time” laineid löönud hetke kuumim indirokieksport Las Vegasest. Põnev mikstuur traditsioonilisest rock’n’rollist, dubstepist, folgist, hip-hopist ja popist muudab bändi üheks hetke põnevaimaks rokkbändiks maailmas.

The Joy Formidable on Wales’ist pärit alternatiiv-indirokkbänd, kelle edule pani aluse 2011. aasta “eepiline, kuid siiski intiimne” debüütalbum “The Big Roar”. Teine stuudioalbum “Wolf’s Law” (2013) viis bändi kõla täiesti uuele tasemele, lisades orkestri, death metal riffid ning elemendid, mis võiksid vabalt olla taustaheliks purskavale vulkaanile või mässajaile, kes loobivad politseiautosid suitsupommidega.

Legendaarne Lätist pärit elektrobänd Zodiac (või Zodiaks – läti keeles) oli Nõukogude Liidu ajal üks esimesi bände, kes oma albumiga “Disco Alliance” pakkus konkurentsi lääne muusikale. Müües 20 miljonit koopiat, sai Zodiacist üks Läti laulva revolutsiooni eestvedajaid.

Stiilne, justkui 50ndatest pärit Willy Moon on Uus-Meremaa/Inglise muusik, laulja ja produtsent, kes hetkel resideerub Londonis. Tema muusika on traditsioonilise rock’n’rolli ja kaasaegsema hiphop-produktsiooni kooslus. Willy Moon kirjutab, salvestab ja produtseerib kõik ise. Tema looming kõlab justkui oleks 1965. aastal rock’n’roll sügavkülmutatud ning nüüd taas üles sulatatud.

John Grant suudab vaid klaveri ja oma rikkaliku, naeratava häälega edukalt kombineerida folgi, alternatiivi ja indiroki žanre, andes sedasi tõeliselt intrigeerivaid ja sügavalt kirglikke kontserte. 

Charli XCX (sünd. Charlotte Aitchison) on uus ja põnev Briti elektropopi, indietronica ja süntpopi artist, kelle debüütplaat “True Romance” ilmus 2013. aastal. Tema lood kõlavad justkui oleks ta inspiratsiooni saanud otse taevast, haaranud kinni piksenooltest ning muutnud need kaasahaaravateks biitideks ja mõnusateks meloodiateks.

No Ceremony/// on saladuslik ja intrigeeriv elektrotrio Manchesterist, Inglismaalt. Juba oma esimeste singlitega “Hurtlove” ja “Heartbreaker” võitsid nad paljude kuulajate ja kriitikute poolehoiu. Kuigi bändi looming triivib tihti tumedama muusika poole, sisaldab see enda siiski ka rõõmsameelsemaid tantsubiite ja tekitab omapärase atmosfääri.

Väsimatud California diskopunkarid ja indirokkarid kollektiivist !!! (hääldatakse “tšk tšk tšk”) on pärit Sacramentost, USAst. Olles tuntud oma hullumeelselt energiliste esinemiste ja karismaatilisuse poolest, ei valmista !!! pettumust – pulseerivad bassirifid, erinevad elektroonilised helid ja mõnus gruuv teevad !!!-st vägeva peobändi!

Baltimaade suurim muusika- ja kunstifestival Positivus 2013 toimub 19., 20. ja 21. juulil Salacgrivas, Lätis. Piletid on saadaval Piletilevis ning Positivuse kodulehel.