The Underground Youth on Ingilsmaalt Manchesterist pärit tooremat post-punki psühhedeelse helimaailmaga kokkuviiv kooslus. Nende kontserdid on täis mässavaid müravalle, toorest energiat ja kaasahaaravaid meloodiaid. Muusikalisi paralleelle saab tõmmata nii Jesus & Mary Chaini, varasema psühhdeelse rocki kui ka briti shoegaze-koolkonna bändidega nagu My Bloody Valentine.

Bänd on andnud välja neli albumit, enamik plaadifirma Fuzz Club Recordsi alt. Neist värskeim, Haunted, ilmus eelmise aasta septembris. The Underground Youthi Euroopa tuurid on loonud grupile lojaalsete ja innustunud fännide baasi ning nende kontserdid liiguvad aina suurematele lavadele. Eestis on bänd oma tuuri raames esmakordselt.

Kontsertõhtu juhatab sisse elektrooniline trio White Sparks, mille muusika kannab soundtrackiliku instrumentaalse synth-post-rocki pitserit. Lisaks kirevale instrumendivalikule on nende loomingus tähtis osa ka kasutatavatel vokaalsämplitel erinevatest filmidest, telesaadetest ning raadioülekannetest.

Teemakohase plaadimuusikaga sisustavad ürituse DJ'd fs ja Aivar Meos (World Clinic).

Reedel, 6. mail, avatakse uksed The Underground Youthi (UK) ja White Sparksi kontserdile Von Krahlis (Rataskaevu 10, Tallinn) kell 21.00. Piletid hinnaga 10 eurot on müügil kohapeal.