Piduliku sündmuse, mil nimeks "Rohelised surevad sügisel", puhul rivistuvad poodiumile ENSV sibulapunk Velikije Luki ning oma 25. tegutsemisaastat tähistav Psychoterror. Punki aitavad üelval hoida ka psühhedeelsed tuvid ansamblist St. Cheatersburg, hardcore kurjamid Huiabella Fantastica ning mõõdukalt feministlik art-blues duo Hello Killu.

Esimest korda 1982. aasta oktoobri lõpus moodustunud Velikije Luki on kindlasti üks suuremaid punkmoodustusi, keda Eestimaa on kandnud. Velikje Luki annab kontserte aruharva, ent seda suurema hurraaga. Lööklauludega nagu "Tallinn põleb" ja "Enesetapja laul" on nad ennast iga kõrvadega eestimaalase südamesse tätoveerinud.

Punkpaharett Psychoterror saab juba 25-aastaseks. Veerandsaja aastaga on toodetud 13 täispikka stuudioalbumit ja kümneid surematuid punkhitte. Psychoterror on ajaga küpsenud ja laagerdunud aina tõmmisemaks nagu vana hea konjak. 90ndate hüsteerilistest tõmblemisest ja jalaga näkku virutamisest on kujunenud pigem po​e​etilised mõtisklused, mida saadab tagahoovide melanhoolne hõng.

Bändide vahele valivad plaadimuusikat DJ-d Tambet, FS ning Punkpolitsei​. Õhtujuht on legendaarne Riho Baumann.​ Rohkem infot ürituse kohta leiab Facebookist!