Kuidas erineb bändiga esinemine sinu sooloesinemistest?

See on hoopis teistmoodi. Meil on täiskoosseisus bänd ja me mängime laval elavat muusikat, ainult minu albumitel kõlavat loomingut. See pole nagu DJ-set, kus ma võin mängida ükskõik millist lugu, mis mulle meeldib. Õiged Netsky fännid hindavad ilmselt live show’d rohkem kui minu sooloesinemisi. Lood kõlavad sel tuuril täispikkuses ning kontsertide jaoks läbivad nad pisikese uuenduskuuri — usun, et inimestel on uudne ja põnev neid esmakordselt laivis kuulda. Tulen Eestisse esimest korda koos oma bändiga ja see tekitab minus väga palju elevust.

Kumba sa ise rohkem eelistad — kas sooloesinemisi või bändiga tuuritamist?

See on hea küsimus, aga sellele on raske vastata. On keeruline nende kahe valida, sest mulle tõepoolest meeldib mõlemat teha ja ma tahan sedaviisi ka jätkata. Hetkel jaotub mu esinesmisgraafik võrdselt — pooled on DJ-setid ja pooled bändiga esinemised. See on väga tore, sest tänu sellele on mul vabadust mängida uusi lugusid ning teha bändiga laval hoopis midagi teistsugust. See on minu jaoks isiklikult väga hea kombinatsioon.

Kui palju jääb sul tuuritamise kõrvalt jääb aega pidutsemiseks? Kas sa vabal päeval üldse viitsid enam välja minna?

Sel aastal on mul väga kiire olnud, kuid kahe nädala pärast saab mul see tuur läbi ja siis pean ma vaid nädalavahetustel reisima. Mul on väga tihe graafik olnud, ent novembris saan ma korraks hinge tõmmata.

Tuuritamist alustades on hea vooluga kaasa minna, kuid pärast on mul äärmiselt raske koju naasta, sest ma tahan seda jätkata. Vahel on muidugi ka vastupidi — kui ma olen kodus väga mõnusalt aega veetnud ja sõbradega koos olnud, siis on lahkumine hoopis raskem. Nende kahe vahel tasakaalu leidmine on keeruline, kuid mulle väga meeldib reisida ja produktiivne olla. Minu jaoks on kõige tähtsam mängida oma muusikat erinevates kohtades ja võimalikult paljudele inimestele.

Palju sa tuuril olles teiste muusikutega aega jõuda veeta?

Kõik oleneb sellest, kus ja kellega ma esinen. Täna oleme me ühel festivalil, kus esineb ka palju teisi bände, aga tavaliselt peame me kohe pärast show lõppu hüppama tuuribussi ja põrutama edasi järgmisesse linna ning teistega hängimiseks jääb väga vähe aega. DJ-sette on aga hästi lõbus teha, sest festivalidel esinedes oleme me teiste artistidega nagu üks suur pere — me veedame koos aega, kohtume uute inimestega ja uute artistidega. Lava taga koos muusikat kuulates on hea viis aega surnuks lüüa.

Suvel esinesid sa Pärnus toimunud Weekend Festival Balticul, kas sa leidsid sealt ka endale mõne uue sõbra?

Appi! Weekend Festival oli suurepärane! Sain sealt ilmselt umbes sada uut sõpra. Me käisime VIP-baaris, kuulasime igal laval kohalikke aritste ning pärast jõudsime me veel järelpeole ka, kus mõned mu sõbrad esinesid. See oli väga lõbus festival! Ma saan Cartooni poistega äärmiselt hästi läbi ja nad on uskumatult lahedad. Tutvusin veel ühe kohaliku drummi ja bassi DJ-ga, aga mul ei ole kahjuks kõigi nimed enam meeles.

Sa oled Eestis juba nii mitmel korral esinenud, kui palju sind tänavatel ära tuntakse?

Jaa, see on hullumeelne! Seda juhtubki ainult Belgias ja Eestis. Iga kord on Tallinnas käies sama lugu — on võimas show, väga toredad kohtumised fännidega, mõnus aja veetmine lava taga, millele järgneb uskumatu järelpidu. Mul pole siin kunagi aega magamiseks, sest kogu aeg on vaid üks suur pidu. Siin on alati enneolematu atmosfäär, mida ma Eesti puhul kõrgelt hindan.

Mis on see üks asi, mille sa alati tuurile minnes kaasa võtad?

Hambahari on väga oluline ja tänapäeval võtan ma endaga alati kaasa ka oma stuudio arvuti. Mul on tuuribussi üles seatud pisikene stuudio, et ma saaksin teel olles muusika loomisega jätkata. See on ka vist kõik, sest mingeid pööraseid rituaale ja kaisukarusid mul pole. Vanasti oli hambaari minu jaoks veelgi tähtsam, sest ma pesin alati 5 minutit enne lavale minekut oma hambaid — see oli omal ajal minu viis, kuidas pingest vabaneda.


Mainisid, et jätkad uue muusika loomist ka tuuril olles, kas oled Eestis viibides ka mõne hiti kirja pannud või inspiratsiooni siit ammutanud?

Mäletan, et kolm aastat tagasi valmis Eestis mu lugu nimega “No Beginning”. Talvine Tallinn oli uskumatult ilus vaatepilt. Sattusin ühele lumisele väljakule ja see oli minu jaoks väga inspireerivaks.

Kes või millised lood sind hetkel inspireerivad?

Ma kuulan väga palju USA räppi. Mulle meeldib väga Chance the Rapper ja tema lugu “No Problem”. Kanye Westi viimane album “The Life of Pablo” on jätkuvalt üks mu lemmikutest, mida ma stuudios inspiratsiooni ammutamiseks kuulan. Enne loometööd meeldib mulle kuulata ka palju klaverimuusikat, sest see on hea lõõgastumiseks.

Reedel võtad sa üle Publiku Instagrami konto — milliseid postitusi meie jälgijad oodata võivad?

Mulle kaameraga telefoni andmine on alati väga ohtlik mõte, eriti kui käes on juba südaöö. Loodan jääda tsiviliseerituks. Tahan, et fännid saaksid lähemalt tuttavaks minu bändiga ja kavatsen nendega lühiintervjuusid teha.

Äkki näeme ka pilti sinu hambaharjast?

See on küll tavaliselt minu jaoks väga isiklik hetk, aga võib-olla teen ma teie jaoks erandi.

Kui me viimast korda vestlesime, ütlesid sa, et sinu suureks unistuseks on piloodiload kätte saada ning oma kontserdile ise kohale ja sealt ära lennata — kui kaugel sa sellest unistusest hetkel oled?

Soovin, et mul oleks rohkem aega sellega tegeleda. Olen hetkel täpselt samas staadiumis, kuid juba kolme nädala pärast lähen ma koos oma instruktoriga taas lendama. Mul on vaja terve päeva lennata ja vähemalt paarsaada miili läbida, et järgmisele tasemele jõuda. Ma igatahes tegelen sellega ja loodan, et ühel päeval saab mu unistus ka teoks.

Briti ajakiri DJ Magazine avaldas möödunud nädalal maailma parimate DJ-de nimistu ja sina asetsed seal 85. kohal — oled sa selle tulemusega rahul või pigem pettunud?

Väga pettunud! Kulutasin pea pool miljonit kampaaniaks, et saada maailma parimaks DJ-ks, kuid nad ei lasknud mul võita! (Puhkeb naerma) Tegelikult ei tähenda need nimekirjad minu jaoks midagi. Loomulikult on meelitav näha enda nime sellises nimekirjas ja ma ei suuda uskuda, et nii paljud minu fännid üldse sellest hääletusest osa võtavad. See on kuidagi kummaline ja ma ei paluks elu sees kellegil enda poolt hääletada. Seda on lahe näha, aga mul pole sellest tegelikult ei sooja ega külma.

On sul reedest kontserti ootavatele fännidele ka sõnum edastada?

Sel aastal on Eestis antud juba kaks pöörast kontserti, kuid mul on tunne, et sel korral saab asi veelgi võimsam olema. Iga kord, kui ma siia tagasi tulen, on siinne rahvas taset tõstnud ja ma tahan teid kõiki lihtsalt tänada. Kõiki teid, kes on mind toetanud — on olnud üks väga lõbus teekond ja ma ei jõua ära oodata, mida tulevik toob.

Eesti publiku poolt palavalt armastatud Netsky on Belgiast pärit noor ja talendikas muusikaprodutsent, kelle tee muusikamaailma tippu on tulnud hämmastavalt kiiresti. Aastal 2009 sõlmis ta lepingu Hospital Recordsiga ja juba järgmisel aastal andis välja mitmeid auhindu võitnud ja edetabelite tippu tõusnud debüütalbumi “Netsky”. Sellest ajast peale on meest saatnud vaid kiitused ja edu muusikamaailmas, kuhu ta on loonud kümneid tantsupõrandate hümne.

Netsky koos live-muusikutega tuleb Tallinna 28. oktoobril ja astub üles Rock Cafes. Tegemist on tuuri ainsa kontsertiga baltikumis. Rock Cafe uksed avanevad reede õhtul kell 19.00. Piletid on saadaval Piletilevis.