Eestlaste poolt armastud Ewert and The Two Dragonsi ridadest tuntud muusikul sõnul mõlkus tal mõte sooloplaadist juba muusikukarjääri algusaastatest saati. “Ma arvan, et kui ma olin rohkem kui viisteist aastat tagasi teinud selle otsuse, et minust saabki elukutseline muusik, siis oli see mõte, et kunagi tuleb teha see sooloplaat ära. Ma olen koguaeg seda edasi lükanud, aga mingilt maalt ma avastasin, et sahtlisse oli väga palju lugusid kogunenud, mida ma ei ole saanud kuskil bändis realiseerida.”

Kuigi Erki jaoks on väga raske oma loomingut sõnadesse panna, siis kõige paremini oskab ta seda iseloomustada kui filmimuusikat. Enda sõnul meeldiks talle väga, kui keegi tahaks tema filmilikku muusikat kuskil kasutada ja seega on ta avatud erinevate režissööride ettepanekutele.

Lisaks mõne lavastaja stsenaariumi heliliseks illustratsiooniks, on Erkil teisigi mõtted, kus ja kuidas tema looming kõlada võiks: “Minu arust sobib see album sinna, kus sa saad seda valjult kuulata. See ei ole küll mingi müramuusika ega midagi sellist, aga mul on tunne, et see toimib valjult. See toimib üksinda autos sõites valjult ja inimesed on öelnud, et kõrvaklappidega kuskil jalutades — näiteks praegu kui lund sajab. Ma ei ole saanud seda veel suvises keskkonnas proovida, aga kindlasti on mingid suve nõuanded, mida ma saan tulevikus anda.”

Kellele loodab Erki oma muusikaga kõrvu jääda, kuidas võttis plaadil kõlavad lood vastu tema tütar ja milline tähendus on albumi nimel “Himmelbjerget“ — saad teada videost!