Võistlustules on heliplaadid, mis ilmusid 2016. aasta oktoobrist kuni 2017. aasta septembrini ning millest on auväärne žürii valinud Etnokulp 2017 nominendid. Pärimusmuusika austajad saavad hääletada kategooriates nagu parim uusfolk artist, parim muusik, parim lugu, parim debüütplaat, parim heliplaat, parim artist ja ehe pärimusmuusika. Kõikide osalejate vahel loositakse välja kaks Lõikuspeo festivalipassi. Žürii koosseis: Kadri Voorand, Margus Haav, Avo Kartul, Cätlin Mägi, Tarmo Noormaa, Sten Teppan ja Janne Suits.

Etnokulp 2017 autasud antakse üle Pärimusmuusika Lõikuspeo esimesel festivalipäeval, pidulikul auhinnatseremoonial 6. oktoobril kell 20 Pärimusmuusika Aida suures saalis. Üks pärimusmuusika tähtsündmusi toimub vaid kord aastas ja sissepääs on prii. Alati meeleolukat Etnokulpide tseremooniat saab jälgida ka ETV2 otseülekande vahendusel. Etnokulpide nominendid ja hääletuskeskkond asub SIIN.

Pärimusmuusika Lõikuspidu on kahepäevane festival, mis saab teoks juba 15. korda ning toimub sel aastal 6.-7 oktoobril erinevates paikades Viljandis. 2003. aastal alguse saanud Lõikuspeol pakutakse publikule alati midagi teistmoodi ning rõhk on pärimusmuusika intiimsemal ja ehedamal küljel. Tänavu toob festival publiku ette värske saagi suviselt XXV Viljandi pärimusmuusika festivalilt, uued tulijad ja eriproduktsioonid. Ühtlasi jagatakse Pärimusmuusika Lõikuspeo raames Eesti pärimusmuusika auhinnad Etnokulp 2017 koostöös Raadio 2 ja ETV2- ga. Rohkem infot Lõikuspeo programmi ja Etnokulpide kohta: www.folk.ee või festivali Facebookist.