Kokku toimub 22 eripalgelist kontserti: Tallinnas, Valgas, Võrus, Põlvas, Paides, Raplas, Jõhvis, Tartus, Pärnus, Otepääl, Kohtla-Nõmmel, Türil, Nõos, Räpinas, lisaks Estonia kontserdisaalis ning Tartu ja Jõhvi kontserdimajades. Koostöös Eesti Kontserdiga jõuab meie publiku ette festivali peaesineja, Tšehhi kitarrivirtuoos Pavel Steidl.

Kuna kitarr on üks eelistatumaid instrumente noorte hulgas, on festival pühendatud suures osas just neile. Festivali raames astuvad üles noored professionaalsetes muusikaõppeasutustes õppivad kitarristid, samuti ka juba õpingud lõpetanud klassikalise kitarri mängijad, kes annavad kontserte erinevates Eesti muusikakoolides.

Noortele muusikutele lisaks on võimalik kuulda ka muusikakoolides erinevaid koosseise juba kogenud Eesti muusikutelt nagu Heiki Mätlik, Jelena Ossipova ja Daniel Julle. Oma kodulinnas Võrus astub üles elektrikitarrist Robert Jürjendal kavaga „Muundumised“. Eksklusiivse Ladina-Ameerika kavaga astub Pärnu publiku ees üles Argentiina-Iiri päritolu kitarrist Patricio Zeoli.

Festivali raames toimub Tallinnas ka noorte kitarrikonkurss „Kitarripalavik“ ning Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis koolitus kitarriõpetajatele.

Festivali korraldaja on Eesti Kitarriselts ja toetajaks Eesti Kultuurkapital. Festivali koostööpartnerid on Eesti Kontsert ja Eesti Muusikakoolide Liit.

Täpsem info festivali kodulehel www.fiestadelaguitarra.ee.