“Täna ilmus artikkel Eesti lauluõpetajast Maikenist, kus konkureerivad lauluõpetajad kritiseerisid tema meetodeid. Olles ise puutunud kokku tema õpetamismeetoditega, proovin inimestele erapooletult anda edasi enda arvamuse,” kirjutas Maikeni õpilane Rändvee sotsiaalmeedias.

Argumendi, justkui Maiken olnuks rikkunud kahe “Eesti otsib superstaari” saate osalise hääled, vastu esitab Rändvee oma arvamuse.

“Olles ise keerlenud superstaari saate karussellil, oskan öelda kolme asja,” alustab Rändvee oma arutelu.

“Probleem ei seisne ilmselt kellegi hääleseades, vaid saates osalejate metsikus koormuses. Minu varasemast ühe tunni pikkusest hääleseade tunnist sai saate tiheda programmi tõttu 10 tundi nädalas pluss otsesaade, omaette harjutamine, metsik närvipinge, bändiproovid, intervjuud. Kaks olukorda pole üksteisega võrreldavad. See on nagu tippsportlase ja hobisportlase võrdlemine — vigastused tulevad koormuse juures,” kirjeldab Rändvee oma esimest mõtet.

“Maiken on alati rõhutanud, et ta ei näe minu sisse. Iga laulja on unikaalne ja seetõttu ei saa keegi teine kunagi öelda, mis on temale “õige” ja “vale”, “valus” või “valutu”. Kui keegi enda hääle sõlme keerab, tasub kõigepealt vaadata peeglisse, siis alles otsida põhjuseid mujalt,” jätkab Rändvee.

Kolmanda punktina toob ta välja järgmist: “Maiken arendas minu lauluoskust rohkem paari kuuga, kui olin varem arenenud aastatega.
Siiralt tänulik Sinule, Kadri.”