Kohtunike kriitikat ja otsekohesust hinnatakse kõrgelt, sest just asjatundjate kolmiku arvamuse kaudu püüavad noored lauljad end parandada ja muusikaliselt arendada. „Raua otsekohesus, Rannapi musikaalsus ja Maarja esinemiskogemus teevad kokku täiusliku koosluse,“ märkis Katrin-Merili Poom.

Samas leiab enamik finalistidest, et nende vaieldamatuks lemmik-kohtunikuks on Mihkel Raud. „Mihkel oskab puid alla visata, kui vaja!“ ütles Teele Viira. „Mihkel ütleb seda, mida mõtleb, seejuures öeldes selle otse välja,“ sõnas Kevin Johannson. „Mihkel Raua kommentaarid on kõige emotsionaalsemad, seetõttu need mulle ka kõige rohkem meeldivad,“ selgitas Triin Niitoja. „Tegelikult nad kõik on väga lahedad, aga Mihkel Raud on konkreetne ja ausa ütlemisega ja ausust hindan ma üle kõige,“ rääkis Leemet Onno.

„Eesti otsib superstaari“ tänavuse kümne finalisti sekka valiti Teele Viira, Triin Niitoja, Rosanna Lints, Jaan Lehepuu, Leemet Onno, Imre Saarna, Liis Lemsalu, Kevin Johannson, Artjom Savitski ja Katrin-Merili Poom. Esimeses finaalsaates hääletas rahvas sarjast välja Jaan Lehepuu, kelle läbielamisi ja finaalijärgseid emotsioone näeb neljapäevases erisaates.