Esinejaid ühendab see, et mõlemad on tegevad nii tõsises kui kerges muusikas. "See on suviselt kerge, vaheldusrikas, lühipaladest koosnev kava - muusikat igaühele," lubavad Rannap ja Mattissen.

Kahekesi klaveril on osutunud juba sajandeid väga populaarseks musitseerimise viisiks, eeskätt just kodudes, elades edasi tänagi.
Sellele kooseisule on kirjutanud enamus suurtest heliloojatest, veel rohkem aga on seadeid.
Neljal käel sai mugavalt kõlama panna kõiki orkestriteoseid, mida muidu, eriti enne grammofoni leiutamist, oli võimalik kuulata väga harva.
Kuid traditsioon jätkus hiljemgi: ka Rannap ja Mattisen nägid lapsena oma vanemaid lusti pärast neljal käel suurteoseid mängimas; kasvades aga ühinesid poisid juba ise ühega vanematest, et koos muusikast rõõmu tunda.

"Rõõm muusikast ongi see, mida me tahaksime teiega, kallid kuulajad, sel suvel jagada: rõõm koos mängimisest, heast muusikast, heast klaverist, heast kirikukõlast!" – ütlevad muusikud.

Armastatud klassikapaladega läbisegi tulevad ettekandele Rannapi "Laulud klaveril" - kirjutatud sel aastal, just selle kava jaoks, olles küll klassikalise täpsusega noodistatud, kuid kuuldes helikeele poolest pigem popmuusikasse.

Pigem omaaegseks popmuusikaks võib nimetada ka selle kava klassikalisi teoseid – meeldejäävate meloodiatega lühipalu. Enamus mängitavast on loodud just kaks ühel koosseisule (Mozart, Schubert, Brahms jt); kõlavad aga ka mõned seaded populaarsest orkestrimuusikast (Tšaikovski, Joh. Strauss).

Pileti saab suhteliselt kiirelt läbimüüdavatele kontserditele osta SIIT või all olevale kontserdile klikkides.

Kontserdid toimuvad: