006. aastal looga "You Give Me Something" komeedina muusikataevasse tõusnud James Morrison esineb Eestis esmakordselt. Väga menukad esimeste albumite lood nagu "Please Don't Stop The Rain" ja "I Won't Let You Go" tagasid lauljale suure müügiedu, raadiokuulatavuse ja rohkelt kontserte ja festivaliesinemisi üle maailma. Suurhitiks kujunes ka duett Nelly Furtadoga "Broken Strings".

"Pole saladus, et teda on Eestisse meelitatud juba ligi kümme aastat," kommenteeris Rock in Haapsalu produtsent Urmas Sukles. "Mul on väga hea meel, et ta on meie teise festivalipäeva peaesineja, andes väärilist lisa Katie Melua ja Chis de Burghi kontsertidele," lisas Urmas Sukles. "Festivali selleaastase romantikateemaga ühtib ka James Morrisoni muusika väga hästi," ütles Rock in Haapsalu produtsent.

19. ja 20. juulil Haapsalu lossihoovis kolmandat korda toimuv Rock in Haapsalu toob Eestisse lisaks jazzpopi maailmastaari Katie Melua ja romantikakuninga Chris de Burghi. Esinejate nimekiri täieneb varsti veelgi.

Tänapäeva pop- ja rokkmuusikas üks äratuntavamaid hääli tõusis suurde huviorbiiti kiirelt: juba oma esimese plaadiga sai Morrison Brit Awardi ning tõusis 2006. aasta enimmüüdud meesartistiks Ühendkuningriigis.

34-aastase James Morrisoni viies stuudioalbum "You're Stronger Than You Know" näeb ilmavalgust 8. märtsil. Uudis Morrisoni naasmisest suurtele kontsert- ja festivalilavadele võeti vastu väga positiivselt - ainuüksi Lõuna-Aafrika Vabariigi suurimas linnas Johannesburgis on välja müüdud kolm artisti showd.