Hetkel on korraldajate sõnul oma kinnituse osalemiseks andnud igivärvikas endine Sex Pistolsi mees John Lydon & Public Image Ltd. Eesti muusikutest sekundeerivad neile Ivo Linna & In Spe, kes kutsuvad endale seekord toeks koorilauljad. Lisaks eelnimetatutele Duff McKagan & Walking Papers (USA), Sharon Corr (Iirimaa), Mumiy Troll (Venemaa), Aura Dione (Taani), Skindred (UK), Zucchero (Itaalia) ja Bryan Adams (Kanada). Eesti muusikutest astuvad üles Sinine, Marya Roxx, Dramamama ja Metsatöll. Lisaks kolmel laval toimuvale aitab festivalimeeleolu üleval hoida Tantsutelk EDM (electronic dance music), kuhu lisaks DJ Andy C-le (UK) oodatakse mitmeid teisigi tantsulavade tuntud tegijaid. 

Ka astub lavale artist, kes juba aastal 1988 julges avalikult hõigata “Eesti vabaks!“ – soomlane Sakari Kuosmanen. 

“Kuivõrd mitmete artistidega käivad veel läbirääkimised, pole festivaliesinejate nimekiri lõplik, ent 15 artistiga saame juba täna välja tulla,“ nendib Makarov ja lubab, et nimekiri saab kindlasti jätku. Kokku on arvestatud 30–35 artisti osalemisega.

“Rock Summer – Glasnost Rock ’88“ tõi omal ajal Tallinnasse paljud menukad välisartistid ning andis “raudse eesriide“ taha jäetud noortele esmakordselt võimaluse tunda end osana maailmast. Kohaletulnud muusikutele aga vahetu kohtumise rockijanus publikuga, kes nende suureks üllatuseks teadis nende lugusid peast ja vähe sellest, laulis ka kaasa! 

MTÜ Summeri Korraldamise Klubi ümber koondunud kunagised korraldajad on võtnud nõuks meenutada aastatel 1988–1997 Tallinna Lauluväljakul toimunud pidusid 2-päevase festivaliga Rock Summer 25, et tollased festivalilkäijad ja esinejad saaksid taas tunda seda kirjeldamatut festivalifiilingut, võtta kaasa oma vahepeal täiskasvanuks saanud lapsed ja nende lapsed ja miks mitte oma vanemadki ning kogeda ja teha üheskoos tükikest ajalugu.

“Kuigi veerandsaja aasta tagust fenomeni on võimatu korrata ning see polegi eesmärk, tahaksime kavandatava rockipeoga luua Summeritel käinutele tuttavliku festivalimeeleolu. Neile aga, kes on sellest kõigest kuulnud vaid ema-isa juttudest, anda võimalus räägitu kogemiseks,“ selgitab peakorraldaja Jüri Makarov “Rock Summer 25“ mõtet. “Kõige paremini annab seda põlvkondade järjepidevust edasi vast see, et tänavuse festivali konferansjee Ivo Linna jagab suvel seda ametit poja Robertiga, kes esimese festivali aegu oli alles 5-aastane jõmpsikas, nüüd on aga oma ansambliga ”Elephants From Neptune” tõusnud Eesti rocki kõrgliigasse.“

RS25 NUMBRITES

2 päeva
3 lava
10+ esinejat Eestist
20+ esinejat välismaalt
20+ tundi erinevat muusikat: kõikvõimalik rock, hevi, rhythm and blues, soul, metal, grunge, hip-hop, pop, house, reggae, elektrooniline muusika ja ka sõõmuke nostalgiat.

ROCK SUMMER ‘88

Glasnost Rock – Rock rahu eest!
26.–28. august 1988
Festival toimus Eesti Rahukaitsekomitee egiidi all
Esinejad Eestist: G.G.G., Lainer, Singer Vinger, Ultima Thule, Rock Hotel, Ivo Linna koos In Spe & Kiigelaulukuuikuga, Vitamiin, Mahavok, Seitsmes Meel
Esinejad välismaalt: La Torre (Argentina); Balkan Air (Itaalia); Leather Nun ja Sky High (Rootsi); Mamba, Eppu Normaali, Leningrad Cowboys/Sleepy Sleepers, Juice Leskinen & Huhtikuu ’88, Pave Maijanen (Soome); Citron (Tšehhoslovakkia); Big Country, Public Image Ltd./PiL, Steve Hackett (UK), Dinamik, Dialog (Venemaa)
Peaesinejad: Big Country, Public Image Ltd./PiL, Steve Hackett, Ivo Linna koos In Spe & Kiigelaulukuuikuga
Konferansjeed: Ivo Linna, Joke Linnamaa (Soome)
Korraldajad: Eesti Riiklik Filhramoonia, Levimuusikute klubi Muusik, Raadio Ykkönen (Soome)

Ajalehet Sirp ja Vasar kirjutas: “IME oli reede lõunast pühapäeva hilisööni Lauluväljakul täiesti olemas, jälgitav ja jäädvustatav rahvusvaheliseltki… Omi on imelik kiita, kuid mida teha, kui sadakond pressi esindajat, külalismuusikud, nende mänedežerid – ühesõnaga kõik kaugemalt tulnud ühest suust hiigelürituse ladusat korraldust ja nende silmis üllatavalt rahumeelse publiku muusikamaitse tolerantsust taevani tõstavad… Rokifestivali, mida kõik külalised korralduslikust küljest üliheaks pidasid, pani sisuliselt püsti riskijulgete entusiastide ring… Moskva kriitik Artjom Troitski ja Tallinna sotsioloog Nikolai Meinert jõudsid oma arutusis mikrofoni ees juhtumisi välja ühe ja sama tõdemuseni – kusagil mujal Nõukogude Liidus sellist festivali veel teha ei õnnestu!“ (02.09.1988)