Sel nädalal toimunud Tallinna noortebändide ümarlaual osalejad tõdesid, et kuigi paljudele valmistab raskusi ka prooviruumide rentimine ja õpetaja palkamine, tuntakse kõige rohkem puudust siiski live-esinemise võimalustest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nii tekkiski idee taaselustada Rock Summeri taoline mitmepäevane festival, mis motiveeriks bände ka taset tõstma.

Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmuse hinnangul võiks selline mõte peale Tallinna linna huvi pakkuda ka kultuuriministeeriumile. “Praegu on rokkmuusika arendamine käest lastud. Kardan, et riiklik poliitika rokk- ja popmuusika osas praegu puudub,” ütles lauluväljaku juht.

Rõõmus ei usu, et poole aastaga festivali püstipanek keeruline oleks. Tallinna avatud noortekeskuse direktori Silver Pramanni teada on Tallinnas üle saja noortebändi. Festivali toimumist kaalutakse kas samaaegselt vanalinnapäevadega või seotuna kooliaasta algusega. Üheks võimalikuks toimumisajaks pakkus Pramann välja ka 12. augustit, sest see on rahvusvaheline noortepäev.

Kui festival pürib Rock Summeri mantlipärijaks, tuleb hankida ka selle kaubamärgi kasutamise luba.

Pramanni eestvedamisel loovad noored muusikud detsembri alguses mittetulundusühingu, mis koondaks kõiki Tallinna noortebände. “Ka linnajuhid hindavad rohkem seda, kui noortelt endalt tuleb algatus,” sõnab Pramann.