Live Nation Estonia teatas täna, et 13. juunil 2019 annab Alice in Chains Tallinnas kontserdi. Piletid tulevad müüki juba sel reedel kell 10.00! Rohkem infot sündmuse kohta leiad SIIT.

Alice in Chains on 1987. aastal moodustatud USA rokkansambel, mis on pärit Washingtoni osariigist Seattle'ist. Bändile panid aluse kitarrist Jerry Cantrell ja laulja Layne Staley, kellega liitusid trummar Sean Kinney ja bassist Mike Starr. Viimase asemele asus 1993. aastal Mike Inez.

Kuigi ametlikult ei ole bänd kunagi laiali läinud, vähenes selle aktiivsus alates 1996. aastast seoses uimastiprobleemidega, mis tipnesid Layne Staley surmaga aastal 2002. Staley oli läbi aegade tarvitanud uimasteid, sealhulgas heroiini, mille mõju all sündisid ka sünged laulusõnad, mis tegid Alice in Chainsi peaaegu niisama kuulsaks kui Nirvana, Pearl Jam ja Soundgarden.

22. augustil 1967. aastal Kirklandis sündinud Staley huvitus muusikast juba lapsena ning õppis trumme mängima 12- aastasena. Bändi Alice N Chains tegi Staley keskkoolis õppides 1980. aastate keskel. Bänd sai kindlad piirjooned, kui Staley kohtas 1987. aastal kitarrist Jerry Cantrelli. Neist kahest ning bassimängija Mike Starrist ja trummar Sean Kinneyst sai Alice in Chains.

Bänd sõlmis lepingu Columbia Recordsiga vahetult enne suurt grungemuusika buumi. Alice in Chains demonstreeris oma karmi muusikat 1990. aastal välja tulnud plaadil “We Die Young”, mõni kuu hiljem tuli välja täispikkuses album “Facelift”. Tõeliselt kuulsaks sai bänd 1992. aastal plaatinaplaadiga “Dirt”, millel olid sellised menulood nagu “Would?” ja “Rooster”. Bändi populaarsuse kasvades muutus Staley heroiinisõltuvus tõsisemaks ja ta tunnistas, et uimastid inspireerisid teda kirjutama mitmeid lugusid.

Kurt Cobaini enesetapu järel teatas ta plaanist uimastitest loobuda, ent see periood jäi lühiajaliseks. 1994. aasta plaadi “Jar of Flies” järel langes Staley taas uimastite küüsi, nii et Alice in Chains oli sunnitud loobuma plaanitud turneest koos Metallicaga. Bänd läks laiali 1996. aastal. Seejärel andis Staley endast vaid harva märku. Muuhulgas tegi ta kaastööd Pink Floydi “Another Brick in the Wall” heliribale 1998. aastal.

Bänd tuli uuesti kokku 2005. aastal ning pärast 14-aastast pausi anti 2009. aastal uue laulja William Duvalliga välja album "Black Gives Way to Blue", mida saatis edu.

2011. aastal lahkus siit ilmast ka Mike Starr. Hilisemad teated kinnitasid, et Starri surm võis olla seotud kahe erinevat tüüpi antidepressandiga, mida arst talle kirjutanud oli. Michael Christopher “Mike” Starr oli Alice In Chainsi ridades selle loomishetkest alates. Bändist löödi ta minema seetõttu, et narkootikumid võtsid liiga suure osa tema ajast ja muusikale keskendumist jäi üha vähemaks.