Muusikamenüü valik Matverest kuni Alenderini, folgist jazzini ning Valgre romantikast rockmantikani. Prae kõrvale Käsmu meremuuseumi ekspositsioonid, Nautimuse veinid, Greenfieldi tee ja Ingmani jäätised.

Vaikselt merekaldale loksuvad lained ja südametes elavad meloodiad. See on sarja 5. juubel, uhkem ja mitmekülgsem kui kunagi varem. Õdus rannaromantika ning šarmantsed muusikaelamused ootavad teid juunikuu videvikus Käsmus!

Folgisuve avalöögi annavad täna õhtul Haydamaky (UKR), Svjata Vatra ning Kasakad. Haydamaky on energiline, kaasakiskuv ning eksootiline, miksides Ukraina traditsioonilist muusikat pungi ja rock'iga. 7 aastat aktiivselt tegutsenud Svjata Vatra kaasab oma esinemisse ehtsad kasakad Ukrainast, kes valdavad traditsioonilisi võitluskunste, teevad kõrgeid hüppeid ja välgutavad saableid. Kui Svjata Vatra on tuntud oma sütitavate esinemiste poolest, siis nüüd purskavad nad tuld ja lahvatavad leeke sõna otseses mõttes - laval saab näha nii põlevat vikatit kui tuldpurskavat trombooni.

Esmakordselt toimub Käsmu kontsertide raames 4. juunil jazziõhtu, mis saab toimuma Jazzkaarega koostöös ning publiku huvi korral saab loodetavasti iga-aastaseks traditsiooniks. Naised teevad Eesti jazzilavadel praegu ilma. Seetõttu saab Käsmu jazzikontserdil kuulda ainult õrnemat sugupoolt. Esinevad Hedvig Hanson, Kadri Voorand, Helin-Mari Arder, Laura Põldvere ja Anna Põldvee.

6. juunil toimub Raimond Valgre juubelikontsert Mul meeles veel meloodia. Palasid "Saarema valsist" "Halli sõdurisinelini" esiavad Ivo Linna ja Hanna-Liina Võsa. Uued seaded lugudele valmivad Antti Kammiste käe all.

7. juunil esineb kaheksakümnendate romantilise rocki lipulaev Seitsmes Meel, kes on taas laval peale 23 aastast pausi. Teiste seas tulevad esitusele muusikapalad "Salaja", "Tule kui leebe tuul" ja "Õpetaja".

Smilers, seekord romantilises võtmes, akustiline ja merevaatega, esineb Käsmus 9. juunil. Magusalt mõrkjas ja stiilne nagu alati, kuid Käsmu jaoks natuke teistmoodi kui tavaliselt.

Margus Põldsepp ja Jaanus Jantson ansamblist Untsakad ning Marko Matvere Väikeste Lõõtspillide Ühingust on ühinenud trioks ja esitavad 11. juunil eelmise sajandi alguse külamaastikelt pärinevaid lüürilisi laule kolmehäälselt.

Küllap mäletab kaunimast eestikeelsest muusikast lugu pidav melomaan Ilona Aasvere kordumatult õhulist häält Folkmilli hiilgeaegadest (‘Käib salapidi öö’). Katrin Mandel ehk Kate meenub samuti omapärase tämbri ja esitusmaneeri tõttu, olgu siis Aivar Joonase vägevaid lugusid interpreteerimas või Lauri Saatpaluga meie estraadiklassikas sorimas. 12. juuni õhtul näeb Ilona Aasveret ja Katrin Mandelit esitamas nii vanu kui uusi lugusid.

13. juunil toimub traagilise elusaatusega Urmas Alenderi juubelikontsert. See ei saa olema kindlasti ainult kontsert-paraad Urmas Alenderi tuntud lugudest, vaid pigem kontsert-lavastus, toomaks esile Urmas Alenderi kui kunstniku ideed ja loomingu identiteeti antud hetkes. Solistid: Ott Lepland, Sandra Nurmsalu, Kärt Tomingas, Tanel Padar, Riho Sibul ja Taavi Peterson
Kunstilised juhid: Robert Jürjendal, Aleksei Saks
Kunstiline nõunik: Yoko Alender