Rootsist pärit Candlemass on tegutsenud aastast 1984 ja nende esikplaadi "Epicus Doomicus Metallicus" ilmumist peetakse täiesti uue žanri sünniks ning järgnevad albumid ja tuuritamine paigutasid Candlemassi isegi Euroopa ja Ameerika suurematesse edetabelitesse. Bändi bassimees, asutajaliige ja lugude autor Leif Edling on nendest aegadest muljetanud: "Ega me täpselt ei tea, kuidas see juhtus - mängisime lihtsalt võimalikult rasket muusikat, mis kellelegi ei meeldinud ja mis pigem inimesi kontserditelt peletas, ja ühtäkki olime me kuulsused, kellega miljonid inimesed sõbrustada tahtsid!" Nende lugusid leiab isegi Aasia karaokebaaride repertuaarist ja '90 aastate alguseks olid nad müünud juba pool miljonit plaati nii siin- kui sealpool Atlandi ookeanit.

'90 aastatel jõudis Candlemass paar korda laiali minna, et siis jälle ühineda ja 2005. aastal Rootsi Grammy-gaalal parima plaadi auhind noppida. Nüüdseks on bänd kümmekond aastat järjepanu tegutsenud, andnud välja oma viimase plaadi (mis Leif Edlundi sõnul jääbki tõepoolest viimaseks) ning keskendunud üheteistkümne stuudioplaadi materjali esitamisele kontserditel ja festivalidel.

Aastast 2012 on Candlemassi vokalisti ambitsioonikat rolli täitnud Mats Leven, kes on varasemalt andnud oma virtuoosse hääle bändidele Therion, Yngwie Malmsteen, Apocalyptica ja paljud teised. 2013. aastal hääletasid Skandinaavia suurima muusikaajakirja Sweden Rock Magazine lugejad Candlemassi kõigi aegade parimaks Rootsi rock/metal bändiks.

Hard Rock Laager toimub 3.-4.juulil Vana-Vigalas, lisaks Candlemassile on seni välja kuulutatud Shining (swe), Threshold (uk), Wolf (swe) ja Neglected Fields (lat). Kokku esineb festivalil kahe päeva jooksul kahel laval 22 bändi meilt ja mujalt. Piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamadest, internetist saad pileti SIIT

Püsi kursis: