Saaremaa Rannapeo peaesinejateks on Briti drum’n’bass artist Sigma ja tõusev täht, DJ Faul Prantsusmaalt, kelle tuntuimaks looks on deep-house lugu „Changes“.

Teiste hulgas astuvad lavale veel Marc van Linden (DE), Terminaator, Traffic, Põhja-Tallinn, Suur Papa, Grete Paia, Metsakutsu, Renate jpt.

Rannapeo esimesel õhtul lavale astuva SIGMA tähelend algas 2010. aastal, kui koostöös DJ Freshiga valmis lugu „Lassitude“, millega saavutati UK edetabelis 98. koht. Nende tänavune singel „Nobody to Love“, mis on töötlus Kanye West'i "Bound 2"st, ei küündinud enam mitte vaid UK Top40 hulka, vaid saavutas lausa number ühe staatuse.

DJ FAUL on prantslasest produtsent ja DJ, kelle suurim hitt, deep-house lugu „Changes“, on tuttav suurele osale eestlastest.

Faul, (Saksa keeles „laisk“) lõi oma nime kui pesudonüümi Prantsuse DJ Maxime’ile.

2013 kuulis Faul koos oma kaasprodutsendiga Wad Adiga, kuidas ühes Austraalia muusikaprojektis kasutati sample’ina lastekoori. Sellest inspireerituna kasutasid mehed juba samal aastal sarnast sampling’ut oma loos „Changes“ ning õigesti tegid- loost sai üleöö rahvusvaheline hitt, saavutades kõrgeima koha Saksamaa ametlikus edetabelis „German Singles chart“. Kohe järgnesid ka kõrged kohad edetabelites nii Austrias, Belgias, Ungaris, Hollandis ja Sveitsis.

Saaremaa Rannapidu saab alguse järgmisel reedel, 18. juulil. Et pidulised kõik kenasti kohale jõuaksid, pannakse käiku eribussid liinidel Tallinn - Mändjala ja Kuressaare - Mändjala

Kämpingud on Mändjalas välja müüdud juba märtsi lõpust, kuid avatud on suur telklaager, mis mahutab kõik soovijad.

Lisaks kontsertidele toimuvad rannapeol meeleolukad rannajalgpalli, võrkpalli ja aerusurfi võistlused ning kohal on ka erinevad atraktsioonid - kiiking, katapult jpm.

Ürituse eel ja ajal on võimalik Mändjala lähistel kuulda fm sagedusel Tre Raadiot, mis teeb Rannapeolt meeleolukaid ülekandeid, vestledakse põnevate inimestega ning vajadusel jagatakse operatiivset informatsiooni.

Pidutsejate tervist ja turvalisust aitavad hoida meditsiinitelk ja vetelpääste.

Piletid Saaremaa Rannapeole on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti! Kahe päeva passi festivalile saab lunastada 22€ eest.