Hayes tegi uudise Austraalia ajakirjanikele teatavaks veel enne seda, kui ta teavitas sellest oma partnerit Daniel Jonesi, kuigi väidetavalt ei ole nende kahe vahel mingit paksu verd.

“Me saavutasime koos suurt edu,” ütles Jones Sydney Morning Heraldile. “Arvatavasti saadab meid suur edu tulevikus ka iseseisvalt tegutsedes. Ma ei tahtnud reisida nii palju. Darren nautis seda. Talle meeldis tähelepanu ja rambivalgus. Ma pean Darrenist väga lugu ja meil on hea suhe. Me saavutasime lühikese ajaga midagi nii head, et nüüd tuleb midagi muud otsida.”

Columbia Records tõi Savage Gardeni samanimelise albumi välja 1997. aastal. Album sisaldas sellised menulood nagu “Truly Madly Deeply”, “I Want You” ja “To the Moon and Back”. Albumit müüdi maailmas 12 miljonit. Debüütalbumile järgnes 1999. aastal “Affirmation”, mis sisaldas menuloo “I Knew I Loved You” ja mida müüdi kaheksa miljonit.

Hayesil on valmimas sooloalbum “Spin”, Jones aga on teinud väikese plaadifirma Meridenmusik, mis tõusid Aneki looga “Pleased to Meet You” kohalikus edetabelis esimese 30 hulka. Jones on loo kaasautor.