Käes ukulele, kitarr või suupill, teravalt lõikavas hääles kõmisemas hing ja vaim — igal kontserdil jutustab alati stiilne LP oma emotsionaalset lugu. Muusika ei pea olema keeruline. Päeva lõpuks on oluline vaid ausus, kõigest arutust mitte välja tegemine ning võime saada peale igat kukkumist võimalikult kiirelt jalgele. New Yorgis sündinud pop-roki mässaja Laura Pergolizzi ehk LP lisab veelgi tabavamalt: “Ma mõtlen end lihtsalt Johnny Cashiks, et selle juraga hakkama saada ning kõigega toime tulla.”

Artistinimega LP on Laura juba üle viieteistkümne aasta muusikat teinud. Olles noorena häbelik oma võimsa hääle üle, julges ta lapsepõlves tihtipeale laulda vaid muruniiduki või tolmuimeja müra taustal. Lühema artistinime võttis Laura endale peale keskkooli lõppu ning äärelinnast New Yorki kolides. “Ühel hetkel lihtsalt lõpetasin asjade ülemõtlemise. Ma ei teadnud kuidas see kõik õnnestub ning kas keegi mu loomingut ka üldse kunagi kuuleb aga soovisin lihtsalt lugusid kirjutada. Keegi ei öelnud mulle mida teha. Ma ei soovinud vastata kellegi ettekujutustele, kes ma olla võiksin. Artistina on minu jaoks oluline täielik vabadus. Mul on selline loomulik ellujääja mentaliteet. Soovin näidata inimestele, et on võimalik teha mida iganes nad soovivad vastavalt nende enda tingimustele”, räägib laulja.

Mida rohkem LP kirjutab, seda rohkem suudab ta suhestuda ning ühenduda oma kuulajaskonnaga. LP ajatute meloodiate loomise retsept on lihtne: “Võin istuda oma ukulelega voodil ning esialgu vaid vilistada neid väikeseid meloodiaid. Ja siis järku mõtlen endamisi, “Oh, see on päris hea, äkki võiks sellest järgmise loo teha?”


LP on välja andnud neli stuudioalbumit, värskeim kauamängiv “Lost On You” nägi ilmavalgust 2016. aastal ning on toonud lauljatarile teenitud kuulsust. Samanimelisest palast on saanud tõeline hitt üle maailma. Lisaks oma soololoomingule on LP kirjutanud lugusid paljudele maailmastaaridele — teiste nimede seas on nii Rihanna, Christina Aguilera, Cher, Backstreet Boys, Rita Ora ja Leona Lewis. “Mulle meeldib oma loomingut teistega jagada. See on suur au kui maailmastaar saab välja valida ükskõik kelle loo, kuid valib just sinu oma välja. Kui ette kujutada neid miljoneid lugusid, mis on juba kõlanud, ning veelgi rohkem lugusid mida me pole kuulnudki, siis fakt, et just sinu lugu valitakse välja, toob rõõmu. Aeg-ajalt kahetsen, et pole ise ühte või teist suurepärast hitti kirjutanud, kuid samal ajab aitab see sind tahta saavutada veel enamat”, lisab laulja, kelle kuulsamate koostööde hulka teiste artistidega kuuluvad näiteks Rihanna hitt “Cheers (Drink To That)” ning Christina Aguilera lugu “Beautiful People” filmi “Burlesque” soundtrackilt.

“Olen nii laulukirjutaja kui ka laulja. Olen küllaltki vokaalile orienteeritud aga laulude kirjutamine — ükskõik kas see on minu enda või mõne teise artisti jaoks — on siiski kõige olulisem selle kõige juures. Püüan pidevalt laulukirjutajana areneda ja ei soovi ennast korrata. Arvan, et minu loomingul on stiili, mitte sarnasust. Üritan iseennast üllatada ning käin ka järjekindlalt tuuritamas — minu jaoks on see väga tähtis”.

LP kontserdil Tallinnas, Alexela Kontserdimajas, 4. juulil tulevad esitlusele laulja kuulsamad palad, sealhulgas “Lost On You”, “Tokyo Sunrise”, “Other People”, “When We’re High”, “No Witness”, “Muddy Waters”, “Tightrope”, “Into The Wild”.

Alates 12. aprillist kannab Solarise keskusega ühes majas asuv Tallinna kontserdimaja Alexela Kontserdimaja nime. Piletid LP Tallinna kontserdile on müügil Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.