Plaadil on üheksa lugu, kõik Slinghunti laulja/kitarristi Tarvo Rahumägi sulest. Album salvestati viimase kolme suve vältel Pikasilla metsade vahel bändi trummari Meelis Kasepalu kodustuudios.

"Meie jaoks on oluline see, et põhjad on kõik laivis salvestatud, midagi pole parandatud ega lõigutud," räägib Kasepalu plaadist, mis avaldatakse lähemal ajal ka vinüülina. "Analoogmiksi tegi Johannes Lõhmus Linnahalli stuudios, et säilitada võimalikult ehedalt trio hingamine."

Aastatuhandevahetusel loorbereid lõiganud funk-bändist Super Slinky välja kasvanud Slinghunt tegutseb praeguses koosseisus, kuhu lisaks eelpoolmainitutele kuulub veel bassimängija Raimond Mägi, aastast 2010. Kõigil "Heavy Blues Touri" nime kandva miniturnee kontsertidel toetab bändi Tartu bluusiduo Andres Roots & Raul Terep.

"Kuna me mängime bluusipõhjalist riffrocki, otsustasime esitlustele endale seltsiks kaasata ka ühe eheda bluusbändi," selgitab Mägi. "Ja ainus, kes Eesti tegijatest meie jaoks mõõdu välja andis, oli Andres Rootsi bänd."

Põlva kontserdil astub üles ka sealsete juurtega rockbänd Desert Queen.