Ühinemine oli küll Rannapi ammune plaan ja kokkulepe Birgitiga oli aegsasti sõlmitud, kuid seda otsustati varjata, et mitte häirida saatesarja loomulikku kulgu.

“Sain päris varakult saate käigus aru, et Birgit on sel aastal parim naislaulja, ja küllaltki ammu mõistsin ka seda, et tahan just tema kaasa kutsuda Riho Sibula ja minu jõulutuurile," rääkis Rein Rannap.

"Olin kindel, isegi juba enne kümne finalisti selgumist, et just Birgit on sel aastal tüdrukutest parim, ning samuti ka selles, et ta on mulle igati sobiv koostööpartner: nii jõulutuuril, kui ka muidu - minu uusi laule esitama. Kuid alles siis, kui umbes pool kogu saatesarjast oli möödas, rääkisin sellest ideest Birgitile," lisas Rannap.

Birgit Varjun esineb tuuri kõigil kontsertidel, esitades tuntud jõululaule, Rannapi uusi, just Birgiti jaoks loodud laule, ning duette koos Riho Sibulaga. Birgiti esinemine neil kontsertidel on täiesti arvestatava kaaluga ja ka ajaliselt küllaltki mahukas.

Kontserdituur algab kohe järgmisel päeval peale saatesarja lõppu, jõulukuu 21. päeval Viljandist. Seega avaneb Birgitil harukordne võimalus: astuda - sõna otseses tähenduses - telesaatest otse reaalstele lavalaudadele.

Seda, et Birgit kogu saate võirjaks võib tulla, Rannap ennustada aga ei julge: "Tänaseks veel alles jäänud kõige viimases saates pole aga meie, kohtunike, kommentaaridel enam mingit tähendust – superfinaali välja jõudnud lauljad on juba nii head, et neile pole küll põhjust enam midagi ette heita!"