Noorte kõrval on laval ka Koit Toome ja Tõnis Mägi, kes mõlemad esinevad MTÜ Charity Pirital poolt ellu kutsutud kontserdisarjas juba teist korda.

„Tänavune “Heli puudutus“ on neljas meie ühingu poolt erivajadustega laste teraapiate toetuseks korraldatud heategevuskontsert,“ ütles kontserdi eestvedaja Aet Urbas. Urbase sõnul on erivajadusega last kasvatavatel peredel väljaminekud teistest peredest suuremad, sest igapäevaselt kulub lisaraha ravimitele ja abivahenditele. „Arengut toetavate teraapiate nagu muusika-, kunsti-, tegevus-, hobu- ja füsioteraapia jaoks riigi poolt eraldatavad summad on selgelt liiga väikesed ja soovides oma lapsele paremaid tulevikuväljavaateid, tuleb enamus kuludest vanematel endal kinni maksta,“ selgitas ta.

Aet Urbas rõõmustas, et noorema põlvkonna staarid kontserdi ideega nii hästi kaasa tulid. „Nende eeskuju on oluline, et saaksime lahti nõukogudeaegset mentaliteedist, kus puuetega inimesi kardeti või häbeneti. On hea, et Eestis on üles kasvamas põlvkond, kes suhtub erivajadusega inimestesse tolerantselt ja mõistab nende toetamise vajadust“.

„Tänu meie eelmistele kontsertidele ja paljudele headele annetajatele on toimunud 21 raske ja sügava puudega lapse delfiiniteraapia Odessas. Abi saanute hulgas oli autistlikke, Downi sündroomi, tserebraalparalüüsi jt erinevate diagnoosidega lapsi,“ tänas Urbas seniseid heategijaid. Seekordse kontserdiga kogutakse raha, mitte ainult delfiiniteraapiale. „Meie ühingus on erinevate diagonoosidega lapsi ja nende aregngut toetavad vahendid on seetõttu samuti erinevad. Kontserdi õnnestumisel on igal perel võimalus valida just oma lapsele sobiv aitamisviis, “ lausus Urbas.

Kogu perele mõeldud kontsert „Heli puudutus“ toimub 14. oktoobril kell 15 Lauluväljaku Klaassaalis. Avatud on heategevuskohvik ja töötoad lastele. Piletid hinnaga alates 10 EUR on müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal. Laste teraapiate heaks on võimalik teha ka otseannetus MTÜ Charity Pirital arveldusarvele 10220110912010 „Laste teraapiate toetuseks“.

MTÜ Charity Pirital asutati 2008. aastal ja koondab erivajadusega lapsi ja nende pereliikmeid. Ühingu missiooniks on toetada erivajadustega laste ja noorte teraapiate rahastamist läbi tuluürituste korraldamise. Infot ühingu tegevuse kohta saab www.charitypirital.ee