PS! Ürituse nimele klikkides jõuad sa hõlpsasti sündmuse kodulehele või Piletilevisse, kust leiad ka rohkem infot, piletihindu, täpseid toimumiskuupäevi ja -kellaaegu. Head avastamist!

“KapaRock”

Treff
2. - 5. juuni

Treff on rahvusvaheline visuaalteatrifestival, mille lähtepunktideks on nüüdisaegse nukukunsti tutvustamine ja populariseerimine, nukuteatri traditsioonide hoidmine ja edasikandmine ning üllatamine teatrivormidega, mille olemasolust me eile veel ei teadnud. Suurem osa lavastustest toimuvad teatrisaalides üle linna, esimest korda mängitakse Trefi etendusi ka Katariina kirikus ja Toompeal. Elamusi leiavad programmist endale nii täiskasvanud kui ka lapsed, süvakultuuri- kui meelelahutust otsivad inimesed

Tallinn Bicycle Week
2. — 5. juuni

Juuni esimesel nädalal on Tallinn taas rohelise mõtteviisiga jalgrattafestivali Tallinn Bicycle Festival päralt. Selleaastane festival keskendub igapäevasele rattakasutusele ning programmi on oodatud nautima nii tulised rattafanaatikud kui need, kes on olles sadulasse istunud või plaanivad seda.

Kaheksandat aastat toimuv Käsmu kontsertsari toob tänavu publikuni kuus maiuspala: Vello Orumets 75 (solistid Koit Toome jt), Tanel Padar & The Sun ja sõbrad, Ott Lepland ja Noorkuu “Laulud liivarannal”, Jäääär 25 ning Karl-Erik Taukar & Liis Lemsalu.

Sel laupäeval on kõik huvilised oodatud Kopli liinidele, kus pakutakse ohtralt tänavatoitu, -kunsti ja -muusikat. Endised elanikud jagavad oma meenutusi, laste jaoks on avatud oma liinigalerii, suuremate kunstisõprade rõõmuks on avatud näitus Kopli visioonidest minevikus, olevikus ja tulevikus, Kopli liinide mälestussein, Sven Tupitsa pop-up fotostuudio, heli-ja fotoinstallatsioonid ning riietega kaupleb Kopli vintaaž. Üritus on kõigile tasuta ja palju üllatusi on korraldajate sõnul veel tulekul!

Kaheksandat korda peetava rannapeo esinejad on valitud uuest Eesti muusikast. Seekord astuvad publiku ette Noëp, reket ja Púr Múdd, kes viimastel aastatel murdnud rahvusvahelisele püünele ning oma hittidega vallutanud nii interneti kui klubipõrandaid.

Ring on peal ja Sääsepirina Alguse Kontsert kolib tagasi Mardu õuele. Et korraks endasse vaadata ja tuua kolme varasema kontserdiga kogutud sõbrad sinna, kust kõik alguse sai. Ikka selleks, et oleks hea ja ilus. Lava saab pool tosinat esinejat, kelle hulka kuuluvad Barbariz, Trio Porteleki/Tarn/Pärnoja, Sander Mölder ja Micucu.

Kaparock
4. juuni


Kohilas, Tohisoo mõisapargis toimuva Kaparocki esinejate rivi tipust leiab sel aastal legendaarse punkkollektiivi Vennaskond, industriaal metalit viljeleva Pedigree, Eestit Eurovisonil esindanud Jüri Pootsmanni ning Genka & Paul Oja oma rokkivate saatebändidega.

Suvi saab võimsa alguse Tallinna Lauluväljakul, kus 5. juunil astub üles rockmuusika üks legendaarsemaid bände Queen koos Adam Lambertiga. Bändi originaalliikmetest astuvad lavale nii kitarrist Brian May kui trummar Roger Taylor, mõlemat kuuleb kontserdi jooksul ka laulma. Kontserdi külalisesinejateks on kodumaist progerokki viljelev The Princes ja briti punt Electric Pyramid.

Nargenfestival 2016
6. juuni — 11. september

Eestimaa suviste kultuurisündmuste seas on Tõnu Kaljuste juhitav Nargenfestival üks mitmekülgsemaid festivale, mis pakub publikule nii kõrgel tasemel kontserte kui ka teatrielamusi, sündmusi jagub nii mitmesse Eesti linna kui ka Naissaarele. Algav 11. suvehooaeg sisaldab peale igaaastaste Haapsalus toimuvate Kreegi päevade ja septembris aset leidvate Pärdi päevade kontsertide veel esiettekandeid, plaadiesitluskontserti ning esietendust.

Üle pika 20 aasta kohtuvad suurtel lavadel kaks Eesti levimuusika legendi — Tõnis Mägi ja Ivo Linna. Seekord küll kahekesi, ilma varalahkunud Jaak Joalata, kellega koos 20 aastat tagasi, 1996. aastal “Las jääda kõik, mis hea” projektiga tuuritati.

60 maitseelamuste pakkujat Eestist ja välismaalt! Telliskivi Loomelinnakus toimuval Tänavatoidufestivalil on kohal enamus kohalikke foodtruck’e, uued tegijad ja kontseptsioonid ning vanad lemmikud.

Tänavatoidufestivaliga samaaegselt toimub sel aastal veelgi suurem rahvusvaheline tänavaartistide festival, mis toob kokku kohalikud ja rahvusvahelised professionaalsed tänavaartistid ning paneb nad rahva meeleheaks esinema. TaDaa! on segu teatrist, muusikast, tantsust, tsirkusest, sõnast, komöödiast, tulest ja tänavainstallatsioonidest. Kohal on üle 50 artisti 7 erinevast riigist, kes täidavad meelelahutusprogrammi rohkem kui 40 tunni pikkuste etendustega.

Enne jaanipäeva annab ansambel Naised köögis Eesti kauneimatel suvelavadel üheksa kontserti. Tegu on ansambli esimese suvetuuriga, kus kõlavad laulud peamiselt nende esimeselt, hiljuti Kuldse plaadiga pärjatud debüütalbumilt “See pole ainult sääskede ja siilide öö”.

Tähistamaks ülemaailmset punkmuusika ja –liikumise 40ndat aastapäeva, on Rock Café kutsunud Eestisse esinema ansambli Ramones kauaaegse trummari Marky Ramone’i, kes andis maailma legendaarseima punkbändi ridades üle 1700 kontserdi, mängis sisse mitu stuudioalbumit ja osales aktiivselt lugude kirjutamisel. Marky esitab bändiga Ramones’i parimaid palasid ja annab edasi kõige ehedama live-kogemuse Ramonesi originaalile.

Sõru Jazz
16. — 19. juuni

Hiiumaal, Sõru sadamas, toimuv Sõru Jazz keskendub tänavu keskendub eriliselt Eesti noorele džässile, üles astuvad tänase päeva säravaimad noored muusikud — pianist Kirke Karja ja Pae Kollektiiv, Mai Agan koos MaiGroup’iga, Janno Trump oma gruuviorkestriga Trump Conception. Juba kogenumate noorte seas särtsakas Kadri Voorand koos Avarus Ensemble’iga, Eesti džässi suured tulevikulootused, vennad Joel ja Heikko Remmel koos Laura Remmeli ja Raivo Tafenauga tegemas kummardust igavesti noorele Marju Kuudile ning kavast leiab ka muud eriilmelist ja värvikat muusikat.

Star FMi suvetuur
16. — 19. juuni

Star FMi suvetuur toob ka tänavu lavale eesti kõige armastatumad ja suurimad artistid. Neljas erinevas linnas astuvad üles Smilers, The Sun, Terminaator, 2 Quick Start, Karl-Erik Taukar, Jüri Pootsmann, Getter Jaani, Shanon ning loomulikult legendaarne Allan Roosileht.

Viimsi Vabaõhumuuseumis tuuakse taas kokku hea muusika ja muhedad inimesed. Kingu talu õunapuude all jagatakse head-paremat ning lava väisavad Jüri Pootsmann oma bändiga, Dagö, Mick Pedaja, Mikk Tammepõld, Meisterjaan jpt.

Kumu ÖÖ
18. juuni

Kumu kunstimuuseum tähistab oma kümnenda tegutsemisaasta täitumist ja suve algust suure muusika- ja kunstipeoga. Üle viie aasta toimuv minifestival Kumu ÖÖ toob publiku ette 15 eripalgelist kohalikku ja välisartisti, kelle hulka kuuluvad Dinner, A. R. Kane, Mart Avi, Röövel Ööbik, Eric Copeland, ekke, Prince Rama, Tõnu Naissoo trio jpt.

Pühajärve jaanituli
22. — 23. juuni

Pühajärve pargis, rannas ja lauluväljakul toimuva jaanipeo artistide nimistu on juba kümnendat aastat toimuvale vabariigi suurimale jaanitulele omane: 2 Quick Start, Tanel Padar & The Sun, Smilers, Terminaator, Koit Toome, Karl-Erik Taukar, Jüri Pootsmann, Ott Lepland, Shanon, Põhja-Tallinn ja Suur Papa. Lisaks Eesti popmuusika paremikule väisavad lava ka Itaalia DJ ja artisti Gigi D’Agostino, Hispaania DJ Sak Noel ning Euroopas kõvasti laineid löönud lauljatar Inna.

Juu Jääb
28. juuni — 3. juuli

Läbi aastate on Juu Jääb pakkunud oma publikule midagi uut ja põnevat, rikastades inimeste kuuldesensoreid ka juba kõrgelt tunnustatud muusikalise assortiiga. Juu Jääb pakub võimalust muusika saatel õõtsuda, tunda rõõmu muusikast ja loodusest, veeta aega uute ja vanade sõpradega, kaasa laulda ja tantsida. Kogu see melu parimate veinide ja söökide saatel. Seekordsesse festivali esinejate nimistusse kuuluvad Gilles Peterson & MC Earl Zinger, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Jukka Eskola Soul Trio, Michel Lethiec, Thomas Januchta jpt.

Schilling 2015


Kultuuritolm
1. juuli

1. juulil lendab kunsti- ja muusikafestival Kultuuritolm jälle oma edevalt laia puusaga Telliskivi Loomelinnakus asuvas Punases Majas hõiskeasendisse. Selle aasta värvikamate artistide hulka kuuluvad elektroonilise kallakuga artrock kombo Badass Yuki, post-retropunk kamba St Cheatersburg, kantrikütjad ansamblist Ringhold ning uuspsühhedeelia laineharjal rokkiv Rootsi bänd Ra. Nagu tavaks, siis hõlmavad suure osa Kultuuritolmust ka erinevad etendujad, silmamoonutajad ja kõhurääkijad.

Hard Rock Laager
1. — 2. juuli

Hard Rock Laager on hetkel Eesti ainus järjepidevalt tegutsev raskemale rokile ja metalile pühendatud suvefestival. Tänavu rõõmustavad Vana-Vigalas toimuval festivalil karmima muusika fänne Blaze Bayley, Cruachan, Horricane, Liblikas, Freakangel, Legshaker, Cantilena, Borknagar, At The Gates jpt. Kokku väisab kahel päeval festivali kahte lava tervelt 22 bändi.

Retrobest
1. - 2. juuli

Juulis saabuvad Lõuna-Eesti maalilisele kuppelmaastikule maailmastaarid, kes viivad publiku oma tuntud lugudega ajas tagasi. Esmakordselt toimuv Retrobest on ajarännak kõigile, kes armastavad eelmiste kümnendite muusikat. Festivali väliskülalised on Jason Donovan, Thomas Anders ja Modern Talking, DJ Bobo, Jenny Berggren from Ace of Base, Boney M, F.R. David, N-Trance, Maria Nayler ja säravaim ABBA muusika live. Festivali üks tippesinejaid DJ Bobo esineb Eestis esmakordselt live-bändi ja enneolematu lavashow-ga.

Schilling
2. juuli

Väikese, kuid palavalt armastatud Edela-Eesti indiefestivali Schilling jaoks on tänavune aasta eriline. Kätte on jõudnud juubelihõnguline 10. toimumiskord, kus esinevad The KVB, Jaakko Eino Kalevi, Black Lizard Levski, The Embassy, Garden City Movement, Mick Pedaja ja paljud teised ilusa muusika esindajad. Seega tuleb sandaalid jalga lükata, tekk kaenlasse võtta ning Kilingi-Nõmme Suveaia poole põrutada, et peeneid snäkke ja kauneid helisid nautida.

Õllsummer
6. — 9. juuli

Järjekorranumbriga 23 toimuval Õllesummer naaseb põnevate muudatustega — püsti pannakse kaks uut lava ning avatakse mitu festivaliala, mis pakuvad lisaks muusikaelamusele ka muid naudinguid, näiteks avatakse Tänavatoidu osa, kus saab mekkida käsitööburgereid ja kasta keelt väikeste pruulikodade poolt toodetud jookidega. Summeril esineb üle 100 kohaliku artisti kümnel laval ning tänavuste peaesinejate hulka kuuluvad legendaarne tümakabänd The Prodigy ja briti popsensatsioon John Newman.

Selle suve kaheteistkümnel õhtul elustab Endla Teater Paikuse-Reiu vabaõhulaval Kuldse Trio tekkimise ja üleliiduliseks kuulsuseks saamise uskumatu loo. Ja et Kuldse Trio elu ja saavutused olid tihedalt seotud Endla Teatri inimeste ja tegemistega, tuleb „Pao-Pao“ tegevusse ja tegelasteringi ka palju teatriloolist Endla lavalt, garderoobist ja isegi aksilaost. Laval on nii bändimehed ise kui ka näitlejad Ago Anderson, Juss Haasma, Jaan Rekkor, Carmen Mikiver jpt.

Traditsiooniline Raimond Valgre lauludega kontsert “Kummardus Valgrele” on 30-ndate aastate Pärnu romantilist meeleolu taaselavdanud Pärnu suves juba kolmteist aastat. Ka sel aastal teevad armastatud heliloojale läbi tema muusika taas kummarduse tänased artistid Jüri Pootsman, Karl-Erik Taukar, Saara Kadak, Kaire Vilgats, Robert Linna ning ETV Klassikatähtede 2014 finalist, akordionist Henri Zibo.

Hiiu Folk
14. - 17. juuli

Möödunud aasta Eesti kõige peresõbralikuma festivali tiitli pälvinud Hiiu Folk on oma tosina toimumisaasta jooksul kujunenud suviseks suursündmuseks, kus saab end hästi tunda kogu pere seltsis. Festivali nautimise teevad meeldivaks keskkonnasõbralikkus ja looduslähedus. Samuti on sündmus tuntud kui alkoholivaba pärimusmuusikafestival, mis on pälvinud külastajate seas palju positiivset poolehoidu. Tänavusel festivalil esinevad teiste seas: Gulmira Ablitz, Folk & Rockare, Aistra duo, Sorbattjin, Svjata Vatra, Mari Kalkun ja Upa-upa-ubinakõnõ, Kihnu Poisid, Jää-äär, Robert Jürjendal, Antsud, Jaak Sikk, Lätte veetallajad, Kadri Voorand, Liisi Koikson, jpt.

American Beauty Car Show
15. — 16. juuli

American Beauty Car Show on Baltimaade suurim ameerika autode üritus, mille raames toimuvad näitus, kokkutulek ja kiirendusvõistlus ning esinevad erinevad bändid. Karmima muusikavaliku poolest tuntud autopeol astuvad seekord üles Beth Hart, Mustasch, Tanel Padar & The Sun, Boogie Company, Herlad, DND jpt.

Sel suvel ületab tuntud vabaõhumuusika festival Electronic Family esmakordselt Eesti piirid. Hollandi elektroonilise muusika festivalid on tuntud oma suurepärase tehniliselt viimistletud produktsiooni poolest, mis tuuakse spetsiaalselt kohale Madalmaadest. Electronic Family toimumisajal muutub lauluväljak tõeliseks üle-euroopaliseks elektroonilise muusika keskuseks, mille staarideks on Paul Van Dyk, Shogun, Feel, Above & Beyond, Cosmic Gate, Aly & Fila, Orkidea jpt.

Tänavu tähistab lätlaste au ja uhkus, mida armastavad palavalt ka siinsed muusikasõbrad, Positivus Festival oma 10. sünnipäeva. Salacgriva mändide vahele lustima meelitavad sel aastal juubelipidu väisavad Iggy Pop, M83, Ellie Goulding, Liima, Years & Years, Air, Hot Chip, Grimes, Joycut, Wolf Alice, Erki Pärnoja jpt

Tallinna Merepäevad
15. — 17. juuli

Tänavused Tallinna Merepäevad üllatavad publikut rikkaliku kontsertprogrammiga, millele annab eriti värvika kuue 16. juuli õhtul Vanasadama kruiisialal toimuv Ewert and the Two Dragonsi vabaõhukontsert. Ühe suure muudatusena lisati programmi ka Pirita ehk Tallina Merepäevi sel aastal nautida lausa neljas sadamas — Vanasadam, Lennusadam, Noblessneri sadam ja Pirita jahisadam!

Meri, kaunis liivarand ja eestlaste lemmikud artistid — Kloogaranna festival pakub mõnusat äraolemist väljaspool linnakära. Tänavusel suvepeol panevad jala tatsuma Smilers, Shanon, The Tuberkuloited, Ines, Koit Toome, reket, Daniel Levi ja DJ Andi Raig. Lisaks muusikaelamusele pakub festival ka mitmekülgset toiduelamust ning erinevaid meelelahutus- ning sportimisvõimalusi.

Viljandi pärimusmuusika festival
28. juuli — 31. juuli

Nagu juba tavaks saanud, siis rändavad kõik folgisõbrad juuli lõpus Viljandisse folkima. Läbi aastakümnete on Gruusia kuulus meestelaul festivalikülaliste südameid hullutanud, seekord on käes Gruusia naiste kord. Tänavune Viljandi pärimusmuusika festival on pühendatud ühele kaunimale ja väljendusjõulisemale looduslikule helile maailmas — naise häälele.

Ostrova Festival
22. — 23. juuli

Ostrova Festival toimub Setomaal, Meremäe vallas, Ostrova külas juba kuuendat korda. Kahe päeva vältel astuvad üles Eesti tippartistid, seto kultuuri edendajad ning tuult tiibadesse saavad noored muusikud. Lastele tulevad külla Piip ja Tuut. Külalistel on võimalus tutvuda kohaliku käsitööga ning külastada kodukohvikuid.

Joogafestival
23. — 24. juuli

Joogafestivalil esinevad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt. Saab proovida üle 10 joogastiili ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Joogafestivali teema on seekord Elurõõm ja peaesineja Indiast — naerujooga õpetaja Ananda Das. Festivali pealava tegevused ja tervisekaupade bazaar toimuvad Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis, loengud ja töötoad kõrval asuvas kultuurikeskuses.

Tänavu toimub esimest korda ürgse looduse rüpes akustilise muusika festival Acoussion Live. Ühe ööpäeva jooksul astuvad ootamatutel “lavadel” keset imekaunist loodust üles sooloartistid ja pisikollektiivid, kelle hulka kuuluvad Alise Joste, Mari Jürjens, Frankie Animal, Silver Sepp, Ziggy Wild, Janno Reim, Robin Juhkental jpt.

Backstage
29. — 31. juuli

Backstage ehk lavatagune või muusikute kõnekeels bäkkar — see on üks müstiline koht, kus artistid lavale tulevad ning kuhu nad pärast taas peitu poevad. See on põnev paik, millest räägitakse värvikaid lugusid ning küsimus, et huvitav, mis nad seal taga praegu teevad, on läbinud iga kontserdikülastaja pea. Esmakordselt Eestis tuuakse lavatagune elu lava peale ning muusika põimitakse huumori ja tõestisündinud lugudega. Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Juss Haasma esitavad juba kõigile teada-tuntud laulude kõrval ka värsket suveks kirjutatud emakeelset muusikat.

Valge Rannafest
30. juulil

Juba neljandat aastat toimuv Rannafest peetakse sel aastal maha Valgerannas, Pärnumaal. Ürituse peaesineja on Isac Ellliot ning kodumaistest artistidest pakuvad tuge Smilers, Karl-Erik Taukar, Cartoon, Beyond Beyond, Getter Jaani, 2 Quick Start ning Mikk Mäe. Tantsumuusikaga kütavad peorahvast Power Hit Radio DJ Andres Puusepp ning Sky Plusi diskor Sven Arusoo.

Weekend Festival Baltic kolmas päev CH. collection.collection

Weekend Festival
4. — 6. august

Eelmisel aastal siia kanti jõudnud soomlaste hiigelfestival tuleb sel aastal tagasi veelgi võimsamalt. Baltikumi suurima rannareivi esinejatelaine pakatab ka tänavu värskusest ja edetabelite vallutajatest ning festivali neljal laval astub kolme päeva jooksul üles ca 80 artisti, kelle hulka kuuluvad näiteks Martin Garrix, Avicii, Afrojack, Rudimental, Steve Aoki, Example, Tungevaag & Raaban, Brainstorm, Robin Schulz, Isac Elliot, Cartoon ja Robin Schulz.

Kukemuru Ambient
4. — 6. august

“Rohkem heli, vähem muusikat“ — Kukemuru Ambient festivali läbivaks ideeks on ambient-kultuuri (muusika, visuaalne külg) presenteerimine looduslikus keskkonnas ning seeläbi sidususe tekitamine kaasaegse kultuuri ja looduse vahel. Maaliline asupaigas Järvamaa metsade vahel / jõe ääres ning eelmisel aastal omanäoliseks kontsertsaaliks kujunenud vanas küünihoones astuvad üles Another Fine Day, Lau Nau, Dogon, Vaiko Eplik, Lost Harbours, Leche jpt.

Hiiumaa kohvikutepäevad
4. — 7. august

Augusti esimesel nädalavahetusel tervitab Hiiumaa kõiki oma külalisi tõelise kohvikute saarena ning pakub unustamatu võimaluse saada osa traditsiooniks kujunenud Hiiumaa kohvikutepäevadest. Tänavu tähistab kohvikutepidu oma kümnendat sünnipäeva ning festivalipere ootab kõiki suure rõõmuga sellest osa saama.

Kiviõli Motofestival
5. — 7. august

Esmakordselt toimub Eesti võimsaim motopidu Kiviõli tuhamäel kolmepäevasena ja varasemast oluliselt suuremal alal. Lisaks külgkorvide MM-etapile, quadide EM-etapile, mäkketõusule ja öökrossile näeb seekord ka enduuro ja punnvõrride Eesti meistrivõistluste etappe, mitmeid uusi showvõistusi ning kahel päeval LIVE-bände. Kokku võistleb Kiviõlis üle 400 võistleja 22 riigist.

Leigo Järvemuusika
5. — 6. august

Leigo Järvemuusika on unikaalne vabaõhu muusikafestival unustamatu
tule- ja veevaatemängu keskel. Tänavu pakuvad Leigol silma- ja kõrvailu Estonian Voices, Järvi Instrumentalists “Piazzolla aastaajad”, Kremerata Baltica, Leigo Festivaliorkester, Estonian Cello Ensemble jpt.

Augustibluus
5. — 8 . august

Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistusse kuuluv festival muudab Haapsalu linna hea muusika sõbra jaoks kaheks ööpäevaks justkui paradiisiks. Festivali põhikontserdid toimuvad selgi korral iidse piiskopilinnuse õuel, tuues lavale tippartiste bluusi sünnimaalt Ameerika Ühendriikidest, virtuoose Euroopast ning loomulikult põnevaid kodumaiseid eriprojekte. Tänavusse esinejate nimistusse kuuluvad näiteks Cary Morin, James Dalton, Von Dorpat, Cathouse Radio, Susan Santos jpt.

Intsikurmu
5. — 6. august

Eesti oma Positivuseks nimetatud Intsikurmu Festival aastate jooksul kujunenud omalaadseks ja erinäoliseks sündmuseks, mis kutsub inimesi pöörduma metsapõue, et leida sealt muusika kaudu ennast ja meie esivanemaid. Uskumatult ürgne peokoht taevasse kõrguvate puude all pakub esteetilist ilu ning võimendab laiahaardelisest muusika-, kunsti-, ja filmiprogrammist õhkuvat energiat. Video- ja kunstiinstallatsioonid, head esinejad ja mõttega muusika annavad pikkade traditsioonidega asukohale uue ja kaasaegse mõõtme ning hingamise. Sel aastal paitavad Põlvas Intsikurmu metsapargis kõrva Mooncake, Marten Kuningas & Miljardid, Erki Pärnoja, Me and My Drummer, Mick Pedaja, Zebra Island, Reket, Tommy Cash jpt.

Eesti Hip Hop Festival
12. — 13. august

Elvas toimuv räpisõprade suur lemmik tähistab sel aastal oma kümnendat juubelit. Sel puhul astuvad festivali lavalaudadele loomulikult kohaliku skene paremik — Genka ja Paul Oja, Beebilõust, reket, Tommy Cash, Gorõ Lana, OKYM, Suur Papa ehk Arop, HVNS jpt.

Viru Folk
12. — 14. august

Juba üheksandat aastat publikule kaunis Käsmu kaptenikülas rõõmu valmistav festival on seekord tutvustamas saarte kultuuri. Käsmus saab kuulata muusikat Islandilt, Fääri saartelt, Shetlandi saartelt, Ahvenamaalt ja Gotlandilt ning mõistagi ka meie oma saartelt. Välja hõisatud artistide nimistust leiab nii mõndagi põnevat — Eivor, Meisterjaan, Puuluup, Imandra Lake, Annika Fehling, Glimra jpt

Flow (peaaegu Eestis!)
12. — 14. august

Helsingis toimuv Flow tõmbab nii kohalikke kui ka siinseid hipstereid kui magnet. Põhjamaade kõige coolimal linnafestivali programm on nii laiahaardeline, et üle lahe sõitmata jätmine oleks tõsiste melomaanide jaoks patt. Tänavusteks tõmbenumbriteks on FKA twigs, Iggy Pop, Thee Oh Sees, The Kills, New Order, Massive Attack & Young Fathers ja M83 — kuid need nimed on vaid käputäis Flow festivali kulda.

Võsu Gläm
12. — 14. august

Korruptiivne ühe filmifestival Võsu Glamm on maailmas ainulaadne. Viimasel kahel aastal on just Võsu Glämm olnud see filmifestival, kus kohast võitjafilmid lähevad otse edasi Oscarite Galale, mistõttu see aasta on ootused kõrgemad kui eales varem. Kahe päeva jooksul tuleb näitamisele tervelt 19 Eesti ja meie sõprade filmi. Nagu juba traditsiooniks saanud, osaleb võistlusprogrammis siiski vaid üks eriline mängufilm, mida saadavad teised suurepärased teosed. Milline film aga see aasta globaalselt tunnustatud tähesära valguses ainsa filmina võistlusprogrammis särada saab, seda teab vaid kõigeväelisem.

Birgitta Festival
13. — 21. august

Loetud augustiõhtuteks saab väärikast Pirita kloostrist kaasaegne ooperimaja, kus näeb muusikateatri erinevaid žanre kaasaegsest tantsust muusikalise huumorini. Nii külalisetenduste kui omaproduktsioonidena. Tänavu tulevad ettekandele Wolfgang Amadeus Mozarti koomiline ooper “Cosi Fan Tutte/ Nii Teevad Kõik”, Flamenko-ballett “Carmen”, Mozarti “Reekviem…ja elu enne”, Pjotr Tšaikovski oopet “Jevgeni Onegin” ja Sergei Prokofjevi ballett “Romeo ja Julia”.

Valge Daami Aeg
19. — 21. august

Valge Daami aeg on juba kolmel aastakümnel olnud Haapsalu suve üks tähtsamaid sündmusi. Augusti täiskuule kõige lähemal oleval nädalalõpul muutub Haapsalu vanalinn sumisevaks laadaplatsiks, kirev kultuuriprogramm kestab hommikust õhtuni ning pimeduse saabudes mängitakse piiskopilinnuses Valge Daami vabaõhuetendusi.

We Love The 90’s
26.- 27.august

Soomes juba mitmeid aastaid korraldatud Euroopa suurim 90ndate festival, “We Love the 90’s” jõuab eeloleval suvel suure publikuhuvi tõttu taas Eestisse. Megafestival tõi eelneval suvel Tallinna Laululavale tõelise retrostaarideparaadi ning jätkab samas vaimus ka sel aastal. Festivali artistide rivistusse kuuluvad Culture Beat, Dr. Alban, Scooter, Londonbeat, Vengaboys, E-Type jpt.