Kukerpillid on tegutsenud kogu selle aja - 40 aastat - ning kordagi pole publikut petetud lausega: see jääb nüüd küll meie viimaseks kontserdiks. Vastupidi, olgu torm või maru, vihm, äike või leegitsev päike - kukrid, nii neid ju hellitavalt kutsutakse, on ikka vapralt laval, et armastatud viisidega kuulajate tuju heaks teha. Seda enam, et paljud lood on ju sellised, mida publik aastakümneid teadnud ja armastanud ning osanud neid seetõttu ka kaasa laulda.

Ilmselt polegi see väga ülepakutud, kui tõmmata Inglise roki lipulaeva, ansambli The Rolling Stones ning meie Kukerpillide vahele võrdlusmärk. Sest tegelikult on nende kahe bändi sünniaastate vahel vaid kümme aastat! Ükski teine Eesti bänd pole nii kaua veel järjest laval olles vastu pidanud!

Kuid Kukerpillid pole oma juubelituuril üksi laval. Kuna tegemist on nii lugupeetud bändiga, siis otse loomulikult austavad nende sünnipäeva oma kohalolekuga sama lugupeetud ja armastatud lauljad. Suurima heameelega on lasknud end sünnipäevapeole kutsuda ka Ivo Linna ning Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing, lühidalt VLÜ. Samuti teevad Kukerpillide ridades kaasa külalistena Tiit Kõrvits ja Ants Nuut.

Ivo Linna ja Kukerpillide ühine esinemine on eriti tähenduslik - armastatud Iff laulab oma vanema venna, Kukerpillide ühe asutajaliikme, nüüdseks paraku küll manalateele läinud Taivo Linna lugusid. Marko Matvere jaoks on tegemist aga selle suve ühe vähese suure ülesastumisega. Seetõttu on just see tuur üks vähestest võimalustest oma silmaga vaadata, kuidas juuni teises pooles Nordeaga ümber maailma reisilt naasev Matvere peale kaht kodust ära oldud aastat ka välja näeb ning kas karm meremehe elu on tema häält säästnud. Kindlasti jõuab Matvere enne Kukerpilidega lavale astumist ka uued lood ära õppida!

Olgu öeldud – Kukerpillide, Ivo Linna, Marko Matvere ja VLÜ ühisel suurel suvetuuril tuleb esitlusele nii vanu tuntud aga ka uusi lugusid. Ikka selliseid, mille loomiseks on inspiratsiooni ammutatud elust enesest.

Tuuri ajakava:
26. juuli – Paide
27. juuli – Põlva
28. juuli – Pärnu
29. juuli – Haapsalu
31. juuli – Rakvere
1. august – Tartu Laululava
2. august – Tallinna Lauluväljak
3. august – Kärdla
4. august – Kuressaare
5. august- Rapla