Festivali korraldajate eesmärgiks on pakkuda külastajaile mõnus suvine piknik, millesse lisab oma osa lisaks heale muusikale ka kaunis toimumispaik, kvaliteetne söök-jook ning mõnus ja turvaline õhkkond. Esinejate valikul on peetud silmas, et ka vähem tuntud nimede taga peituks miskit uut ja huvitavat ning mis peamine - kõrge muusikaline tase.

Festivali Kaparock traditsioon loodi juba 2000. aastal, mil kohalikud muusikud otsustasid muusika tegemise kõrval proovida kätt ka ürituse korraldajatena. Kaparocki lavadelt on läbi käinud suurem osa Eesti muusika paremikust ning hulgaliselt noori ja andekaid artiste – esinejaid. Alates käesolevast aastast korraldab festivali senine korraldustiim koostöös LAG Muusikaagentuuriga, mille meeskonnal on kogemusi ka festivalide Rabarock ja Augustibluus korraldamisel.

Kohila asub Raplamaal, Tallinnast vaid 35 km ning Raplast 20 km kaugusel. Lisaks autole, mootor- ja jalgratastele pääseb Kohilasse ka bussi ja rongiga.

Piletid on müügil Piletilevis ja Ticketpros alates 18. aprillist. Aprilli lõpuni maksab pilet eelmüügist vaid 10 eurot. Täpse ülevaate esinejatest leiab festivali kodulehelt www.kaparock.ee ning festivali Facebooki lehelt www.facebook.com/kaparock