Film on juba pälvinud kriitikute ja mainekate väljaannete täieliku heakskiidu. Ajakirjad Rolling Stone, Vulture ja Entertainment Weekly on nimetanud seda imeliseks meistritööks ja ajamasinaks ning erakordselt võimsaks ja huvitavaks kunstiteoseks. Hiljuti NME Awards tseremoonial fännide poolt “parimaks rahvusvaheliseks bändiks” tituleeritud Foo Fighters kinnitas televisioonis esilinastunud dokumentaali “Foo Fighters: Sonic Highways” ilmumist ka DVD/Blu-Ray kandjal.

Dokumentaali valmimisse panustas auhinnatud HBO sarja produtsent Dave Grohl. Dave võrdväärselt nende samanimelise albumiga Sonic Highways DVD/Blu Ray plaatidel leidub ka lisamaterjali, mis teleekraanidele ei jõudnud. Näiteks leiab sealt täispikkuses intervjuud järgmiste kuulsustega: president Barack Obama, Dan Auerbach (The Black Keys), Chuch D (Public Enemy), Billy Gibbons (ZZ Top), Gibby Haynes (Butthole Surfers), Joan Jett, Ian Mackaye, Dolly Parton, Carrie Underwood ja Joe Walshiga.

"Ma võtsin välja Ameerika muusika sugupuu ja paljastasin selle juured, et leida inspiratsiooni järgmise Foo Fightersi albumi jaoks", ütles Grohl bändi seni ambitsioonikaima ettevõtmise kohta. Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett ja Pat Smear süvenesid iga linna muusikaajalukku ja kultuuritausta. Linnadeks olid Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle ja Washington DC

Nad pesitsesid iga linna kõige olulisemas stuudios otse sündmuste keskel ja lindistasid igas linnas vaid ühe laulu, kaasates iga kord ka mõne kohaliku legendi. Dave Grohl ootas sõnade kirja panemisega alati viimase hetkeni, et olla kindel, et on igast linnast võtnud kõik, mis võtta annab.

Grohli 2013. aasta filmirežissööri debüüt, ülemaailmselt tunnustatud Grammy-võitja ”Sound City”, tähistas inimfaktori olemasolu muusika loomisel ja salvestamisel. ”Foo Fighters: Sonic Highways” on autori sõnul "teekonna kroonika meie muusika identiteedi lahti arutamisel...mitte lihtsalt meie seni ambitsioonikaim muusika projekt...see on ”Sound City” steroidide all."

Dave`i aus suhtumine muusikasse ja inspiratsiooni oli see, mis tagas ”Sound City” kaubandusliku edu, saavutades erakordse 100%-lise reitingu Rotten Tomatoes lehel ning tõusis esimesele kohale iTunes`i dokumentaalide tabelis. Igas episoodis süvenetakse konkreetse linna identiteeti ja faktorisse, kuidas see mõjutas sealseid muusikuid nende algusaastatel ning nemad omakorda mõjutasid oma kodulinna kultuurilist struktuuri. Iga artist, kes sarjas kaasa teeb, sõltumata žanrist ja asukohast, alustas kõigest tavalise lapsena, kel suur unistus muusikat teha ja maailmas läbi lüüa.

17. oktoobril HBO-s esilinastunud “Sonic Highways” on juba jõudnud ka auhindu võita:

· Cinema Audio Society Award - Outstanding Achievement in Sound Mixing for Television Non Fiction,
· Variety or Music - Series or Specials (Los Angeles episoodi eest)
· Motion Picture Sound Editors Golden Reel Award for Best Sound and Music Editing: Television Documentary, Long Form (Seattle episoodi eest).