Konverentsi ja festivali ühispass on TMW veebipoes (shop.tmw.ee) kuni 13. märtsi keskööni saadaval hinnaga 250 eurot. Alates kolmapäevast, 14. märtsist maksab konverentsi ja festivali ühispass 295 eurot. TMW 2018 esitleja on Telia Eesti.

Telia esitleb konverentsil kaasava digiteerimise ja kestliku arengu eesmärkidega seotud teemasid. Telia vanem-asepresident ja klastrijuht Henriette Wendt ning Telia jätkusuutlikkuse strateegia juht Anne Larilahti tutvustavad Telia grupi jätkusuutlikkusega seotud tegevusi. Telia kampaania #suurimjulgus raames, mille eesmärk on suurendada teadlikkust küberkiusamisest, arutavad Telia ja TMW laste käitumist digiajastul.

„Meie jaoks on suur rõõm ja au olla tänavusel TMW-l esitlejana kaasas, aga samas on see ka hästi loogiline samm: TMW ja Telia on teinud koostööd suure osa festivali kümnest tegevusaastast ning partnerlus on muutunud ajaga üha sisulisemaks,“ ütles Telia Eesti kommunikatsioonijuht Katrin Isotamm. „Jagame samu väärtusi, samu suuri sihte, milleks on kestlik vaade ühiskonnale ja ärile, kaasamine ja võrdsed võimalused, inimnäoline innovatsioon. Kokkuvõttes kõike seda, mis aitab muuta Eesti veel paremaks ja erilisemaks paigaks.“

Kogu festivali jooksul on eritähelepanu keskkonna ja kestliku arengu alastel küsimustel, nii kampaania #hoolin raames kui ka konverentsil. Konverentsi avaval arutelul osaleb Eesti keskkonnaminister Siim Kiisler, kes on ühtlasi valitud ÜRO keskkonnaassamblee järgmiseks presidendiks. Eesti keskkonnaministeerium reastab hetkel prioriteete 2019. aasta märtsis toimuva keskkonnaassamblee istungi jaoks.

„Kestliku arengu eesmärgid ja keskkonna teemad puuduvad meid kõiki. Seetõttu on täiesti loogiline, et ministeerium teeb linnafestivaliga koostööd: soovime suurendada teadlikkust teemadel, mis on kõigi maailma elanike jaoks üliolulised,“ selgitab keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus.

TMW-l on au anda teada partnerlusest Luminoriga. Uue põlvkonna finantsteenuste pakkujana, kes võtab arvesse kohalikku elustiili ja ärimudeleid, esitleb Luminor konverentsil uue majanduse teemat, mis hõlmab arutelusid ja tegevusi laenuandmise kiirkohtumisest ja vahetust finantsnõust kuni digitaalse innovatsioonini. Luminori peaökonomist Tõnu Palm teeb ettekande finantssektori suundumustest.

„Luminori ambitsiooni kandev loosung #JulgusTahtaEnamat liidab meid TMW üha edasi pürgiva uuendusmeelse tiimiga,“ ütleb Luminor Eesti turundusjuht Mirjam Mikkin. „Muutustest hoolimata või just muutusi toetades jagame ühiseid väärtusi. Soovime sel aastal anda panuse just TMW konverentsi raames, edastades heas mõttes kahe jalaga maa peal olevat ettevõtlikku mõttelaadi: milline on loomeettevõtteid mõjutav makromajanduse keskkond, kuidas mõjutavad meid digiuuendused, mida saame võita disainmõtlemisest.“

Parema linnaruumi teemat esitleb konverentsil Telliskivi loomelinnak, TMW pikaajaline partner ja Eesti loometööstuse suurim keskus. Linnaruumi teemablokis on tähelepanu öisel majandusel, linna muutustel, liikuvusel ning Peter Vesterbacka loodud FinEst Bay Area ideel ja Tallinna-Helsingi kaksiklinna visioonil.

TMW juubeliaasta konverentsiga tihedalt seostuvad märksõnad on ka tulevikuoskused, ühiskondlik algatus, soopoliitika ja jätkusuutlik areng. Avalikustatud on ka hulk uusi konverentsi kõnelejaid

Harvardi ülikooli kõrgema disainikooli linnaplaneerimise abiprofessor Andres Sevtsuk teeb peaettekande linnade tuleviku kohta, keskendudes võimalikele kestliku arengu strateegiatele linnaplaneerimises. Venezuela kommunikatsiooniekspert, avaliku poliitika analüütik ja disainiekspert Andreina Seijas J. räägib sellest, kuidas saavad linnad muutuda tänu öiste töö- ja puhkekohtade loomisele turvalisemaks, kaasavamaks ja tõhusamaks. Andreina on teinud koostööd ka muusikaagentuuriga Sound Diplomacy, et panna kokku öise majanduse korraldamise juhend, mida esitletakse esimest korda just TMW konverentsil.

Liikuvus on meie linnade keskmes ning linnaelu põhialus. Peter Vesterbacka esitleb FinEst Bay Area ideed ja Tallinna-Helsingi kaksiklinna visiooni. Sellele järgnevas aruteluringis on teemaks innovatsioon ning kuidas see saab muuta linnu ja piirkondi. Aruteluringis osaleb ka majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Rahvusvahelise Keychange Projecti raames, mille eesmärk on võimestada naisi muusikatööstuses, kogunevad 60 naismuusikut ja loomememajanduse eksperti, et osaleda TMW konverentsi loomelaboris. Kampaania saadik ning mitmeid Grammy auhindu võitnud muusik ja produtsent Imogen Heap räägib koostööst Mycelia ja Creative Passportiga, mis on muusikute jaoks uus digitaalse identiteedi tase.

Esimese naistele mõeldud „meestevaba“ muusikafestivali Statement Festival algataja, Rootsi koomik, raadiosaadete ja taskuhäälingute juht ning kirjanik Emma Knyckare räägib uue festivali sünnist, vajalikkusest ja ambitsioonidest.

Londonis ja Los Angeleses elav muusikaajakirjanik ning romaani „Somewhere I’ve Never Been“ autor Steph Kretowicz puudutab soo ja postkoloniaalse feminismi probleeme ning sooraamistikke.

Konverentsi aruteluringides keskendutakse ka kauaoodatud autoriõiguste reformile ning analüüsitakse krüptovaluutade olukorda ja digitaalajastu uusi tuluallikaid. Lisaks loomemajanduse analüüsile ja lahendusi otsivatele tegevustele pakub konverents inspireerivaid lugusid eri kultuuride ja põlvkondade loomeinimestelt.
TMW 2018 konverentsi avab 6. aprillil Tallinnas Kultuurikatlas president Kersti Kaljulaid.

TMW konverentsi ja festivali täielik programm avaldatakse märtsikuu jooksul.