Tippsaksofoniste on maailmas teisigi, kuid Mintzeri fenomen seisneb just bigbändi kõla, ettekande intensiivsuse ja stiilvabaduse tõstmises ületamatule kõrgusele.

"Just Bob Mintzer on nii oma saksofonimängu kui ka arranžeerimise ja orkestrikõlaga olnud mulle iidoliks pikki aastaid. Kui öelda see üks ja ainus, siis ikkagi Bob Mintzer," ütleb Estonian Dream Big Bandi kunstiline juht Siim Aimla ja lisab, et Mintzerit on Eestisse juba ammu oodatud.

Bob Mintzer on muusik, keda hinnatakse maailmalavadel väga kõrgelt. Parimatest džässmuusikutest koosneva kvarteti Yellowjackets koosseisus on Mintzerile omistatud Grammy auhind lausa kahes kategoorias – parima jazz-fusion-esituse ja instrumentaalse R&B eest. Bob Mintzer mängib nii saksofoni kui ka bassklarnetit, komponeerib, arranžeerib, avaldab oma valdkonnas olulisi kirjatöid, annab meistrikursusi ning õpetab (University of Southern California). Hiljuti sai Mintzer ka Eestis esinenud WDR Sinfonieorchester Kölni bigbändi peadirigendiks.

Mintzer on musitseerinud koos džässimaailma suurkujudega, nagu Art Blakey, Jaco Pastorius, Sam Jones, Randy Brecker, Gil Evans, samuti koos sümfooniaorkestritega, ja teinud koostööd teiste valdkondade staaridega, näiteks rokkansambliga Queen.

Bob Mintzeri kontsert kõlab pühapäeval kell 19 Tallinnas Vene Teatris.