Reedel, 7. märtsil kell 22 esineb Teater NO99 Jazziklubis Euroopa uue jazzi lavadel tuntud Prantsuse tšellist Vincent Courtois oma trioga. Ta on kutsunud endaga Eestisse mitte vähemkuulsad tenorsaksofonistid Daniel Erdmanni ja Robin Finckeri. Mediums esineb 4. – 15. märtsini Poolas, Lätis, Eestis ja Soomes. 17. – 19. märtsini annab Vincent Courtois kolm kontserti Prantsusmaa ühel mainekamal jazzifestivalil Banlieues Bleues.

„Mediums on minu välja mõeldud lugu lapsepõlvemälestustest fantaasiamaailmas, mida jutustame läbi muusika. Seda tõlgendades tutvusid saksofonistid Daniel Erdmann ja Robin Fincker terve plejaadi kummaliste tegelastega, kellele neil õnnestus elu anda,“ tunnistas Vincent. Tšellistilt on ilmunud 13 omanimelist albumit, neist mitmel osaleb Eesti jazzisõpradele hästi tuntud saksofonist Daniel Erdmann, kes on siin esinenud nii koos Jaak Sooäärega duos Dessert Time kui ka oma koosseisuga Das Kapital. Kui Danieli kodud on nii Prantsusmaal kui Saksamaal, siis saksofonist Robin Fincker elab viimased kümme aastat Londonis ja esineb nagu tema kaaslasedki Euroopa ja USA uue muuusika tippudega.

Laupäeval, 8. märtsil kell 16 ootab Kumu auditooriumisse oma vastilmunud heliplaadi „Isa tuli koju“ muusikat kuulama paljudest ansamblitest ja teatrilavalt tuntud laulja-näitleja Lauri Saatpalu. Muusikat on Sibulast Sal-Sallerini ning Valkonenist Eplikuni. Vaimustavate jazzilike seadete autor on kitarrist Paul Daniel, kelle kõrval kuuluvad bändi veel eesti jazzitipud Siim Aimla, Marti Tärn ja Tanel Ruben. „Ma olen kohe õnnelik, et see album teoks sai!“ hõiskab Lauri Saatpalu.

Lauri on hoolitsenud selle eest, et eesti estraadiklassika unustusehõlma ei vajuks. Nii valmisid tal koos Katrin Mandeliga heliplaadid ja kontserdikavad „Sa oled hea“ ja „Ei kunagi“. Nüüd on Saatpalu liikunud estraadiklassika juurest rokimaile ja meile lähemasse aega tõlgitsedes neidki lugusid oma väega.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, kelle klientidele on piletid 20% allahindlusega! Hooaja peasponsorid on KAFO, ERGO ja Eesti Päevaleht ning majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid United Motors, Tallink ja Aktaprint. Hooaega toetavad Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Tallinna linn ja Prantsuse saatkond.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee.
Vaata lisa www.jazzkaar.ee.