Kiiretele asjatoimetustele vaatamata leidis Loitsu  laulja Lembetu pisut aega, et Publikuga juttu vesta.

Loits on kümneaastane. Milliste sõnade ja emotsioonidega sa tehtud tööd ja tegemised kokku võtaksid?
"Tehtud tööle võib mõõduka uhkusega tagasi vaadata. Kolm edukat albumit ja nii mõnigi tuur piiri taga räägivad enda eest. On, mida lastele ja lastelastele kääksuvas kiiktoolis pajatada.
Olen tänaseks täiel veendumusel et Loits on sündinud hõbelusikas suus. Vähe on neid bände, kel on nii palju vahvaid sõpru läbi aegade toeks ja abiks olnud. Tänud, kallid kamraadid! Teile tänane üritus ennekõike pühendatud ongi. Loitsuga oled tugev!"

Kui palju on Loitsu muusika võrreldes algusaastatega muutunud? Kui palju olete muutunud teie inimestena?
"Nii palju kui oleme muutunud meie inimestena, on muutunud ka Loitsu muusika ja sõnum. Kunsti tegemine on hinge asi ja nii, kuidas areneb looja, areneb ka looming. Üsna stiilipuhtast põhjamaisest pagan-black metal bändist on saanud tänaseks sirgeselgse sõnumiga omanäoline kahurirocki punt. Palun!"

Mida suvi Loitsule toob? Kas majandussurutis on esinemisgraafiku hõredamaks noppinud?
"Aitab sellest majandussurutise jutust! Raha tuleb ja raha läheb. Elus on palju olulisemaid ja püsivamaid väärtusi. Kes püsiväärtustele on panustanud, neid ei kõiguta ka ajutine majanduslangus. Loitsul tuleb kindlasti kirju suvi. Kamaluga festivale nii siin kui sealpool piiri, lisaks nii mõnegi vana hea Loitsu albumi uustrükk jne. Igavust tundma me küll ei pea. Ainult lollidel ja laiskadel on igav nagu ütles Hannes Võrno ühes vahvas reklaamis."


Täna õhtul toimub rokiklubis Tapper uhke kontsert. Mida sünnipäevalaps pakub?
"Pakume hulganisti positiivseid emotsioone. Teeme oma publikule ja kamraadidele kena kingituse. Paneme püsti peo, mähergusest sooviks ise meelsasti osa võtta. Ma ei hakka siin asju üksipulgi lahti arutama. Lugege juubelikontserdi kohta lähemalt siit."

Palju õnne, Loits!