Sun Araw on Kalifornias, elav Cameron Stallones, kes alustas bändis nimega Magic Lantern. Ühel hetkel sättis ta aga algselt Magic Lanterni jaoks mõeldud materjali oma debüütplaadile “The Phynx”, mille andis aastal 2008 välja plaadifirma Not Not Fun. Tänaseks on Sun Araw'l ette näidata kümmekond albumit, kolm EP-d, viis kassetti ning hulganisti kiitvaid plaadi- ja kontserdiarvustusi väljaannetes Wire Magazine, The New Yorker, The New York Times, Eesti Ekspress ja nii edasi.

Sun Araw’ aeglaselt liigutav muusika on nagu mantra, millel ei näi olevat konkreetset lõppu, isegi tema 15-minutit kestvad lood sunnivad ennast algusesse kerima ja otsast peale alustama. Selles troopilise tunnetusega muusikas sulavad kokku afrobeat, funk, reggae, dub, soul, psühhedeelne-rokk jms. Stallonesi muusikat on iseloomustatud kui elektrooniliste korduste ja live-pillimängu dźunglit. Tema heli on mõjutanud Neil Young, Fela Kuti ning 70ndate Aafrika funk.

Viimase plaadi lindistamiseks lendas Stallones koos muusiku M Geddes Gendrasiga Jamaicale. Koostöös Jamaica legendaarse reggae-grupiga The Congos sündis seal plaat “Icon Give Thank”, mis vallutas tänavu Billboardi edetabelis seitsmenda koha (kategooriaks Top World Albums) ning säras ka paljude Eesti muusikakriitikute best-of-2012 nimekirjades. Jamaica reisist ja plaadi lindistamisest on tehtud dokumentaalfilm “Icon Eye”.

Stallonesi looming on tihedalt seotud kinoga, tema muusikat on inspireerinud reźissöörid Tarkovski, Greenaway, Altman, Bela Tarr ja paljud teised Sõpruse lemmikud. Ja kuna tema helimaailma peamisteks mõjutajateks on just filmid, saadab tema Tallinna kontserti spetsiaalselt selleks ürituseks valmiv visuaal.

Eelmüügipiletid on saadaval Sõpruse kassas & Piletilevis hinnaga 8 eurot. Enne kontserti Sõpruse kassas hinnaga 10 eurot. Piletite arv on piiratud!

Kuula lugu "Sunshine" Sun Araw albumilt "Icon Give Thank":